Скункс и Язовец (книга 1)

Корица: Скункс и Язовец (книга 1)
Част от Скункс и Язовец поредица:
  • Скункс и Язовец (книга 1)
Издания:твърда корица

 

Никой не иска скункс.

Те не са добре дошли на прага. Не бива да се мотаят из стаи за научна работа. Не би трябвало изобщо, ама изобщо, да позволяват на Скункс да се нанася в къщата. Но Скункс вече е новият съквартирант на Язовец. И Язовец, който предпочита да бъде оставен на мира, за да върши Важната си Научна работа, не може да направи нищо по въпроса.

Скункс се появява ненадейно в живота на Язовец и животът на Язовец се преобръща. Картофени снаряди стоят забравени в ъглите. Размахват се опашки. Неподходящото животно бива напръскано. И защо, о, защо наоколо е пълно с кокошки?

Кратка информация за автора:

Ейми Тимбърлейк и нейните книги за млади читатели са носители на награда „Джон Нюбери“, наградата „Едгар“, награда „Златно хвърчило“ и наградата за най-добра книга на „Чайна Таймс“. Отраснала в Хъдсън, щата Уисконсин, сега тя нарича Чикаго свой дом. Завършила е колежа „Маунт Холиок“ и има магистърска степен по английски език и творческо писане от университета в Илинойс.

Кратка информация за илюстратора:

Джон Класен е автор и илюстратор, роден в Канада. Сред книгите му са: „Къде ми е шапката?“; „Това не е моята шапка“, наградена с престижните медал „Калдекот“, американската награда „Калдекот“ и английската „Кейт Грийнауей“; „Намерихме шапка“. Удостоен е със званието „Член на Ордена на Канада“ за приноса си към детската литература. Джон Класен е работил е като илюстратор и по анимационните филми „Коралайн и тайната на огледалото“ и „Кунг-фу панда“.

Кратка информация за преводача:

Христина Йошида е преводач от английски и японски език. Освен книги превежда също филми и сериали. Най-много обича да чете детска литература, фантастика, графични романи и поезия. Сред любимите ѝ автори са Рей Бредбъри, Луси М. Бостън, Мери Оливър и Мачи Тавара.

Още книги от илюстратора:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.