Песен за морето

Корица: Песен за морето
Издания:твърда корица

 

Тази история не е измислица – хората замърсяват моретата и океаните, а животинките във водата страдат.

Ще успее ли едно момиченце, което говори с морските обитатели, да промени хода на събитията?

Красива песен, написана от талантливия Пабло Карбонел и илюстрирана от Тони Сандовал.

Кратка информация за автора:

Пабло Карбонел е роден в Кадис през 1962 г. Многостранна личност, той започва кариерата си, работейки по телевизионното предаване La bola de cristal (Кристалната топка). Той е илюстратор, актьор, певец, режисьор, телевизионен водещ и генерално фанатик на тема испанска поп култура. Първият му роман, Pepita, излиза през 2019 г., а „Песен за морето“ представя първите му стъпки в света на детската литература. От януари 2020 г. той е водещ на предаване Sánchez y Carbonell.

Кратка информация за илюстратора:

Роден през 1973 г., Тони Сандовал е мексикански художник, който живее в Европа. Първите му стъпки в света на комиксите са чрез Nocturno, където се откроява, докато не става главният карикатурист. Издателства като Alias ​​​​Enterprises в САЩ, Paquet във Франция или La Cúpula и Dibbuks в Испания започват да го публикуват веднага. Някои от произведенията му са преведени на испански – Epidemia de Melancholia, Nocturno (два тома), El Cadáver y el Sofá. La serpiente de agua и Mil Tormentas отразяват настоящата му графична и наративна зрялост. Многократно номиниран е за престижни награди като Eisner Award и присъства в селекции на международни фестивали.

Кратка информация за преводача:

Ина Димитрова е художник и графичен дизайнер. Завършила е специалност „Плакат и визуална комуникация“ в НХА. Има повече от 7 години опит в издателския бранш. Завършила е Втора английска езикова гимназия „Томас Джеферсън“ и има 4-годишен опит с деца като възпитател с английски език. Сред заглавията, които е превеждала, излезли с логото на Artline Studios, са: омнибусът „Колосален Конан Кимериеца“ от колектив, „Листа“ от Стивън Хогтън, „Противоестествено: Ловът“ от Мирка Андолфо, омнибусът „Голям Проклет Sin City“ от Франк Милър и The Kong Crew от Ерик Еренгел.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.