Синебрадко

Корица: Синебрадко
Издания:твърда корица

 

В ствола на голямо борово дърво живее един дружелюбен човек със синя брада. Той обича да се разхожда из гората, да наблюдава дърветата, птиците, тревите и да намери с кого да размени добра дума. Готов е винаги да помогне на някого в беда.

Само че кокошките клюкарки, които всеки ден прескачат от селото в гората да си търсят семенца, чули - недочули, разпространяват мълвата, че той е опасен и трябва да бъде изгонен от гората.

Кой ли ще помогне на Синебрадко?

Дали това няма да е едно малко сиво мишле с голямо сърце, което вече е изпитало добрината на нашия приятел със синята брада?

"Синебрадко" е дебютен проект на Зора Колева за създаването детска музикална книга, която да провокира фантазията и творческото мислене на читатели, които, увлeчени в историята на главния герой – Синебрадко, да се научат да разпознават ценностите в живота.

Книгата ще им даде възможност да открият доброто, да се научат да не се влияят от другите, да не съдят прибързано и да създадат собствено виждане и мнение, да се научат да прощават, когато някой ги е наранил, защото това е най-прекият път да бъдем отново приятели.

 За да може историята да влиае по-директно върху малките читатели, са вплетени три авторски песни, които ще обогатят съдържанието, ще спомогнат и за неговото интерактивно възприемане. На първата страница в книжката има QR код, който чрез сканиране отвежда до песничките. Всяка от тях е посветена на герой от книгата - “Синебрадко“, “ Полското Мишле”, “Кокошки сме ние “.

Автор на текстовете на песните: Зора Колева / Автори на музиката: Зора Колева и Илко Биров

Кратка информация за автора:

Зора Колева е завършила НМА “Проф. Панчо Владигеров” със специалност - оперно пеене. В продължение на осем години е солист на детската програма в „Софийска опера и балет“. Записала е два албума с авторска музика в дует с музикант - Константин Кучев. Миналата година излезе и филмът “Жири”, в който играе главната роля.

Кратка информация за илюстратора:

Весела Валентинова Кучева-Петрова е родена в град Плевен през 1990 г. През 2016 г. се дипломира като магистър в специалност „Илюстрация“ в НХА-София. През 2023 г. получава докторска степен в катедра „Книга, илюстрация и печатна графика", където изследването ѝ е върху графичните романи. Работи на свободна практика като илюстратор и графичен дизайнер.

Издател: Потайниче
Автор:
Илюстратор:
Етикети:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.