Арменски народни приказки

Корица: Арменски народни приказки
Издания:твърда корица

 

Книгата „Арменски народни приказки“ съдържа 26 приказки, подбрани от българската писателка от арменски произход Силва Налбантян-Хачерян. Съставителката е включила едни от най-известните приказки на своя народ, преведени блестящо от самата нея и от Дона Минчева, които разкриват един малко познат на българското дете свят - древния свят на много от хората, живеещи всъщност с нас и до нас, чиито деди са били прогонени от земите си и са намерили втора родина у нас. Луксозно изработеният сборник е богато илюстрован от младата художничка Лусия Медзикян.

В ръцете си държим книга, дълго липсвала на българския книжен пазар. Отваряме страниците и от тях оживяват магьосникът Охай, омайната птица Азаран Бюлбюл, добрата девойка Лусиг, храбрецът Бадикан и великанът Хан-Боху, Дижико, който убивал седем с един замах, умни сиромаси и глупави богаташи, смели герои и подли властници…

Пред очите ни минават хора и животни, безименни или с екзотични имена, от един непознат свят, от приказния свят на арменския народ. С част от потомците на този смел и горд народ имаме радостта да делим днес една земя, а книгата „Арменски народни приказки“ ще ни доближи поне малко до неговото вълшебство.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.