Играем заедно

Корица: Играем заедно
Издания:мека корица

 

“Играем заедно” е първата книжка от поредицата за Карин, Слончо и суперсилите. Това са поредица книжки за развиване на емоционалната грамотност на най-малките читатели.

Книжката „Играем заедно“ – първата история от поредицата за Карин, Слончо и суперсилите, пренася малките и големи читатели в света на детските емоции и преживявания. Сюжетните линии вплитат Карин ( авторката визира реална личност - Карин, която е с церебрална парализа и на която е кръстен Карин дом), Слончо и техните приятели в на пръв поглед обикновени ежедневни ситуации. Нищо обикновено няма обаче в детския свят. Всеки ден е изпълнен с предизвикателството да опознаеш и приемеш себе си, да намериш силните си страни, да бъдеш приет в групата, да имаш приятели.

В “Играем заедно” главната героиня Карин се учи да преодолява своята тревожност. Понякога децата изпитват притеснение от това как ще бъдат приети в групата и как да си намерят приятели. Книжката дава на децата конкретни стратегии как да придобият увереност, да приемат слабите си и да развиват силните си страни.

Това е и книжка за приемане на различията - Карин е дете с двигателни и говорни затруднения, която развива своите умения.

Посланието в  книжката е “Всяко дете има суперсили, повярвай в това. Понякога суперсилите си почиват и трябва само да бъдат събудени”.

Тази терапевтична приказка, освен забавна за децата, е и пътеводител на родителя, който чрез нея може по достъпен и интересен начин да представи на малкото дете как да превъзмогне страховете си, да открие своите суперсили и тези на другите деца, да приема децата с различни възможности и да разбира по-добре света около себе си.

За да улесним четенето – използваният шрифт в книжката е Adys – първият български шрифт за хора с дислексия, създаден от Кристина Костова.

Кратка информация за автора:

Вержи е психотерапевт и детски психолог в Карин дом. В практиката си съчетава утвърдени и иновативни терапевтични методи и подходи за работа с деца със затруднения в развитието, както и инструменти за психотерапевтична подкрепа на деца и възрастни. Води родителските групи за взаимопомощ и подкрепа, които са ценен инструмент за справяне с предизвикателствата.

Общото, което обединява различните ѝ подходи на работа са хората и разбира се – децата и споделя: „Ние всички сме различни и в същото време толкова еднакви в страха, тъгата, радостта… И в желанието си за по-добро утре.“

Към читателя на тази детска книжка:

„Скъпо дете, благодаря ти, че ти само или с помощта на някой голям прочете тази книжка. Карин е била истинско, живо дете – като децата, които познаваш. Преди много години е прекарвала летата си в град Варна, на брега на морето, където е откривала света. Онзи свят – вътре в нас – светът на мислите, чувствата и емоциите. Нещата, които не се виждат, но ги усещаме и понякога не знаем как да се справим с тях. Тя е имала своите затруднения, както може би и ти понякога, и е намирала начини да се справи. Ще се радвам, ако историята ти е харесала. Още повече ще се радвам, ако тя ти помогне да разбереш по-добре себе си и другите. Очаквай скоро следващите книжки за Карин и нейните приятели. Неразказаните истории от живота на едно обикновено, силно и добро дете. Такова, каквото си и ти!“

– от автора

Кратка информация за илюстратора:

Владислава Видинова (Влади Видал) – художник-илюстратор

Още от дете започва да рисува, което естествено предопределя пътя ѝ на художник. Завършва Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров“ в София, а след това се дипломира във Факултета за изящни изкуства в Националната художествена академия като магистър „Книга и печатна графика“.

Повече от 15 години твори в областта на илюстрацията, анимацията и графичния дизайн. Казва, че в работата си често черпи вдъхновение от най-малките – децата, които винаги я изненадват с невероятната си креативност. За най-вълнуващи проекти определя тези, които са обвързани с благотворителност или са били в помощ на неправителствени организации, защото пряко касаят промяната на обществените нагласи и спомагат за това, доброто в хората да разцъфтява.

Детската книжка „Играем заедно“ Влади илюстрира пробоно за Карин дом, споделяйки мисията и ангажиментите на организацията да защитава правата на децата и подкрепя ранното детско развитие.

Откъс:

Karin-dom

Още от поредицата: 

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.