Руби

Корица: Руби
Издания:твърда корица

 

"Руби" е вълнуваща история за приятелство и приключения.

В нея ще откриете от всичко по малко или повече - загадка, магия, смях и сълзи. Ще се убедите, че нищо не е такова, каквото изглежда на пръв поглед...

Руби е шестгодишно момиче. В края на пролетта тя, заедно с родителите си и най-добрия ѝ четириног приятел Бронкс се преместват да живеят на ново място. Какво ще открие малкото момиче на съседната улица и какви приключения я очакват през лятото? Какво е общото между мравките и малините? А между жирафите и рибите? Съществуват ли магии? Знаят ли всичко възрастните или има какво да научат от децата?

Отговорите на всички тези въпроси и още много други, ще откриете във вълнуващия дебютен детски роман на Бистра Божикова, с красивите илюстрации на Лусина Терзиян.

Кратка информация за автора:

Бистра Божикова е родена и израснала в гр. София. След гимназия завършва специалност „Археология“, а след това започва да изучава „Реклама и стилове на живот“. Повече от десет години работи в сферата на маркетинга и рекламата. Пише проза, поезия и пътеписи за интересните места, които посещава по света и в България. Нейни творби са публикувани във вестник „Еволюция“ и списание „Ах, Мария“. Над петнадесет години се занимава с благотворителни проекти за деца лишени от родителска грижа и такива от крайно бедни семейства.

Кратка информация за илюстратора:

Лусина Терзиян е родена в гр. Варна. Завършва „Графичен дизайн / илюстриране и графични технологии“.

„Най-съществената част в работата, както на дизайнера, така и на илюстратора е да умее да наблюдава, съзерцава, разпознава. И така да намира целта, отправната точка, както и основата, върху която да стъпи, за да изгради илюстрацията си...“

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.