Почакай, Миюки

Корица: Почакай, Миюки
Издания:твърда корица

 

В първия ден на пролетта малката Миюки е нетърпелива да види как цветята в градината цъфтят и природата се събужда. Разтревожена, че едно от цветята ѝ все още спи, Миюки се впуска във вълшебно приключение в търсене на най-бистрата вода за него. Тя получава важните съвети от своя дядо, че понякога е нужно да бъдем по-търпеливи, за да оценим красотата на момента, който може да пропуснем ако бързаме непрестанно, и че всичко в природата се случва със собствен ритъм.

Кратка информация за автора:

Френската писателка Роксан Мари Галиез е отраснала с историите на родителите си за околосветски плавания и приключения. Самата тя години наред пътува като изследовател и телевизионен журналист. Притежава докторска степен по история на древните цивилизации и е завършила множество курсове за различни видове терапия и самоусъвършенстване. Автор е на около 50 произведения, които са превеждани по цял свят.

Кратка информация за илюстратора:

Вдъхновена от японската култура, френската художничка от лаоски произход Сенг Сун Ратанаван използва емблематични японски щампи и изображения: моделите на дрехите на Миюки и дядо й, веещите се koinobori (традиционни шаранови вятърни чорапи), бенто кутията за зеленчуци на Миюки, облечената в пуловер котка мaneki-neko. За илюстраторката третият главен герой в книгите за Миюки е природата, с която малкото момиченце е в хармония.

Сенг Сун Ратанаван пленява мигновено с нежните си илюстрации в меки пастелни тонове. Човек би искал да се засели в нейните картини, в които е вечна пролет. Героите от илюстрациите й въплъщават сладостта на детството, плават върху оригами жерави, теглени от цветни хвърчила или скачат върху вишнев цвят. Откриваме с наслада силата на въображението, удоволствието да се наслаждаваме на настоящето, изкуството на търпението и важността да ценим съществата, които са ни скъпи.

Още книги от автора:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.