В буркана

Корица: В буркана
Издания:твърда корица

 

Люелин беше колекционер. Той събираше неща в буркани – обикновени неща, като лютичета, перца и камъчета във формата на сърца.

Така срещна Евелин и двамата започнаха заедно да събират необикновени неща, като дъгата, звука на океана и вятъра, образувал се точно преди снеговалеж. Но най-хубавото от всичко е, че когато държаха бурканите и поглеждаха в тях, си спомняха за всички невероятни неща, които бяха правили.

Един ден обаче Евелин имаше лоши новини. Нейното семейство трябваше да се премести в друг град. Как сега двамата щяха да продължат да събират тази магическа колекция и какво щеше да стане с тяхното специално приятелство?

Кратка информация за автора/илюстратора:

Дебора Марсеро има бакалавърска степен по рисуване, гравюра и фотография от Университета в Мичиган и магистърска степен по поезия от Училището на Института по изкуства в Чикаго. След преподаване в различни училища в Чикаго, Дебора осъзнава, че иска да прекара живота си в писане и създаване на книжки за деца.

Кратка информация за преводача:

Атанаска Станчева е доктор по етнология към ИЕФЕМ – БАН. Освен да работи по научни текстове, обича да превежда и книги за деца.

Откъс:

В буркана-min

Още книги от автора:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.