Приказки на Дядо Пънч

Корица: Приказки на Дядо Пънч
Издания:мека корица
Страници: 128

От магазинче за бонбони някъде в Америка до българския морски бряг – историите на Дядо Пънч ни пренасят през разстоянията и времето, за да ни срещнат с чудати герои, вълшебни предмети и реални ценности.

В книгата са събрани 27 от най-обичаните приказки на усмихнатия разказвач. Сред тях е и неиздаваната досега „Кукла Букла“ – историята на една малка кукла с голяма мечта, често сравнявана с „Малкият принц“.

Да виждам небето със живи очи.
Да дишам омайния мирис на здравец.
Да вкусвам кое ми сладни и горчи...
И всичко човешко човешки да правя.

Кратка информация за автора:

Панчо Панчев, известен като Дядо Пънч, е български писател, драматург, сценарист и публицист. Автор е на над трийсет пиеси и на стотици произведения за деца – от гатанки и стихове до приказки, разкази и дори роман. Любими на няколко поколения, сладкодумните истории на Дядо Пънч носят онази магия, която извайва между страниците реалност и остава с децата, за да провокира фантазията им и да ги научи на добрини.

Кратка информация за художника на корицата:

Стелияна Донева е завършила изобразително изкуство във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ – специалност графика. Любимото ѝ занимание е илюстрацията на детски книги и Стелияна съчетава успешно работата като художник, аниматор и визуален дизайнер с грижите за трите си деца.

Откъс:

Други книги от поредица "Приказна съкровищница":

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.