Откъде идва храната?

Корица: Откъде идва храната?
Част от Любознайко поредица:
Издания:мека корица
Страници: 96

Кой прави меда? Oткъде идва млякото? Какво е нужно на доматите, за да узреят, и как зърното се превръща в хрупкаво хлебче? Детската енциклопедия „Любознайко“ е тук, за да отговори на всички въпроси!

В „Откъде идва храната“ децата ще се запознаят с основните хранителни продукти и техния произход, ще научат кои храни са полезни и кои не съвсем и ще тренират своята наблюдателност и сръчност във веселите задачки към всяка глава.

Невероятните илюстрации на Стелияна Донева превръщат разходката в света на храната в истинско приключение, което забавлява и улеснява обучението чрез ярки визуални примери. В книгата е използван и шрифтът Adys, подходящ както за начинаещите читатели, така и за онези с дислексия.

С помощта на две усмихнати геройчета — Люба, която вeчно има въпроси, и Знайко, който винаги се радва да научи нещо ново, малкият читател ще се превърне в истински многознайко.

Кратка информация за автора:

Виктория Иванова има повече от петнайсет години опит като журналист, редактор и преводач. Работила е по издания за тийнейджъри, художествени романи и нехудожествена литература. Раждането на сина й провокира все по-големия й интерес към книгите за най-малките. „Откъде идва храната“ е първият й енциклопедичен проект, създаден с подкрепата на консултанта биолог Веско Василев.

Кратка информация за илюстратора:

Невероятните илюстрации в книгата са дело на признатия илюстратор на български и чуждоезикови детски книги Стелияна Донева. Тя е завършила изобразително изкуство във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ – специалност графика.

Любимото ѝ занимание е илюстрацията на детски книги и Стелияна съчетава успешно работата като художник, аниматор и визуален дизайнер с грижите за трите си деца.

Откъс:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.