Приказки за цялото семейство

Корица: Приказки за цялото семейство
Част от Приказна съкровищница поредица:
Издания:мека корица
Страници: 144

В тази книга има митични магьосници и говорещи вълци. Има и истински герои – момичета и момчета на по десет-дванайсет години, майки, които обичат много и понякога малко грешат, пътуващи татковци и готвещи баби. В тази книга се сътворяват светове от мастило и се изграждат реални приятелства.

Написана от авторката на „Мъдри приказки“ – Диана Петрова, „Приказки за цялото семейство“ е не просто колекция от вълшебни истории, тя е книга за малките вълшебства в живота на всеки от нас. За истинските приятелства и обичта на родителите, за раждането и загубата на любим човек, за съхранените копнежи и дори за игрите – и с топка, и с таблет.

Изкусното перо на Диана Петрова пренася ежедневните въпроси в приказното царство и ги превръща в житейски уроци без нравоучения. За децата тези приказки са огледало, в което откриват себе си и опознават околния свят. За родителите са кладенец, от който черпят, когато имат нужда от подкрепа в най-голямото приключение – да отгледат човек.
„Приказки за цялото семейство“ е книга за всеки в семейството и може да се чете от малки и големи. За предпочитане заедно.

Кратка информация за автора:

Диана Петрова е автор на три романа и две книги с приказки и създател на сайта „Подари ми приказка“. Пише приказки за съвременни деца и модерни родители, някои от тях в школата на приказкотерапията. Двете ѝ книги с приказки „Двойната планета“ (книга за осиновени и техните осиновители) и „Мъдри приказки“ включват истории, които се четат както с голямо удоволствие от читатели във всички възрасти, така и с терапевтични цели в няколко организации, сред които Асоциация за осиновени и осиновители, Институт по позитивна психотерапия, Фондация С-Ивенна, Център за приобщаващо образование и др.

„Мъдри приказки за деца и родители“ излиза за първи път през 2011 г. – първата книга за приказкотерапия, създадена от български автор.

Кратка информация за художника на корицата:

Стелияна Донева е завършила изобразително изкуство във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ – специалност графика. Любимото ѝ занимание е илюстрацията на детски книги и Стелияна съчетава успешно работата като художник, аниматор и визуален дизайнер с грижите за трите си деца.

Откъс:

Други книги от поредица "Приказна съкровищница":

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.