Приказка от два свята

Корица: Приказка от два свята
Издания:твърда корица
Страници: 100

"Легендите разказваха, че някога в света на сенките живели Човеците. Те били огромни и всемогъщи същества, но нещо се бе случило и те изчезнали завинаги. Никой вече не вярваше на тези легенди. Никой, освен мен.

През деня, по светло, сенките дебнешком изпълваха Та-вана. Дълги и криви, дебели и тъмни или пък прозрачни, почти невидими. Те бяха всичко, което виждахме от света навън. Ние, хонтолулите, живеехме в страх от този свят. Свят на сенки и изчезнали Човеци. Но тази вечер аз щях да направя нещо велико: щях да съм първият хонтолул, напуснал Та-вана!

Изправих се на лапички и подуших въздуха."

"Приказка от два свята" е първи по рода си проект, който комбинира книга с елементи, характерни за настолните игри. Включва голяма карта (67 см х 43 см) с 10 начални локации и 10 скрити места, които могат да бъдат открити и посетени. В зависимост от изборите на децата в приключението, те записват и променят числата върху картата с изтриваем маркер. Кутията съдържа и 29 игрови картички с "вълшебни предмети", които децата откриват, комбинират и използват в историята.

Цялата книга е налична за свободно сваляне тук.

Кратко представяне на автора:

Никола Райков е автор на първите по рода си приказки-игри „Голямото приключение на малкото таласъмче“, „Още по-голямото приключение на малкото таласъмче“, „Добросъците“ и „Приказка от два свята“. Само за няколко години се превръща в един от най-популярните и обичани детски писатели на България, а книгите му се продават в многохилядни тиражи. Със своите приказки-игри печели над 10 награди и номинации, включително и наградата на Министерство на културата „Константин Константинов“. За своята приказка-игра „Добросъците“ печели Награда „Бисерче вълшебно“ 2017 в категория „Иноватори“. Електронните издания на книгите му се превеждат от доброволци по цял свят, а „Голямото приключение на малкото таласъмче“ е публикувана и в Латвия.

Кратко представяне на илюстратор:

Мая Бочева е сред най-разпознаваемите и обичани детски художници в България. Рисува за комикс списание „Дъга“. Работила е с всички големи детски издателства: "ПАН", "Софтпрес", "Дамян Яков", "Жанет 45", "Фют" и други. Създава анимационни клипове, реклами, игри, интерактивни приложения, учебници и учебни помагала. Мая Бочева е многократен носител на първа награда на международния фестивал „Компютърно пространство“ и създател на първото по мащаба си българско мобилно приложение за деца „Кой светна луната?“. Носител на наградата „Константин Константинов“ за илюстратор.

Откъс:

https://issuu.com/biserche_valshebno/docs/tale_from_two_worlds

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.