Приказалки

Корица: Приказалки
Издания:твърда корица

 

Приказалки на Мая Дългъчева е пъстра книга с римувани приказки, в която всяка история е посветена на отделен цвят. Жълто, зелено, червено, розово, синьо извират от страниците, за да се слеят в уютни, забавни и трогателни стихотворения, подходящи и за малки, и за пораснали деца.

... Една приказка дребна, тиха, никак вълшебна,

цяла тъмна гора освети.

Днес при теб ще се гушне,

днес на теб ще пошушне,

че това го умееш и ти.

Кратка информация за автора:

Мая Дългъчева (р.1967 г.) е българска писателка, позната най-вече като авторка на книги за деца. Нейни произведения са преведени на английски, руски, немски, френски, испански, сръбски и присъстват в редица поетични антологии в България и в чужбина, както и в учебници, сборници и помагала за предучилищна и начална възраст.

Носителка е на множество награди, сред които отличието „Златен век“ на Министерството на културата (2006), наградата на Съюза на българските писатели за детска литература (2009), Националната награда за детска литература „Константин Константинов“ в категория „Автор“ (2009), Националната награда за детска литература „Петя Караколева“ с книгата си „Приказки от Оная гора“ (2013) и наградата „Христо Г. Данов“ в категорията „Издание за деца“ (2022). Номинирана е за Възпоменателната награда "Астрид Линдгрен".

Кратка информация за илюстратора:

Лиляна Дворянова е артист, който работи в различни области на визуалното изкуство. Нейният артистичен стил е признат в областта на живописта, дигиталната графика, фотографията, концептуалното изкуство и илюстрациите. Автор е на детски и образователни книги и има 9 самостоятелни изложби в България и чужбина и повече от 20 участия в общи изложби за съвременно изкуство в България и чужбина.

Откъс:

Prikazalki

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.