По-зла от вълк

Корица: По-зла от вълк
Издания:твърда корица
Страници: 28

 

Замисляли ли сте се как стремежът ни да бъдем част от групата, да бъдем приемани и харесвани, да се чувстваме силни и значими, може да ни превърне във вълци? А дали едно малко дете може да намери силата да им се опълчи? Или ще се присъедини към зъбатата тайфа? Книгата „По-зла от вълк“ни разказва за малката Шарлот, която среща истински хищник в училище – съученичката си Агнес. Като всеки вълк, Агнес си има глутница от верни приятели, с които става още по-страшна и силна.

В тази история писателката Амели Жаво и художничката Аник Масон ни карат да обърнем внимание на теми като агресията, подигравките и правилния избор. Книгата помага на децата да разберат по-добре какво е тормозът, а също и как да действат, ако попаднат в подобна ситуация – как да изразят чувствата си и да ги споделят с родител.

Кратка информация за автора:

Амели Жаво е психолог и в книгите си често споделя това, което я е впечатлява и вълнува в ежедневната ѝ работа с децата – темите за емоциите, привързаността, отчуждението, тормоза в училище, прекомерното стоене пред екраните, нашите възможности и границите, които си поставяме.

Кратка информация за илюстратора:

Аник Масон е родена в Белгия. Учи илюстрация в института „Сен Люк“ в Лиеж и няколко години работи в анимационно студио, където участва в много творчески проекти. Най-голямата ѝ страст обаче са картинните книги. Днес тя вече е илюстрирала десетки детски книги, с които много се гордее.

Кратка информация за преводача:

Сибила Алексова е родена в гр. Перник. Завършила e арабистика в СУ „Св. Климент Охридски“. Автор е на няколко стихосбирки, има публикации в много вестници и списания, както и много спечелени награди за своето творчество. Като преводач на детска литература също се чувства в свои води, а вдъхновение ѝ дават трите ѝ деца.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.