Пипи – най-силното момиче на света (комикс)

Корица: Пипи – най-силното момиче на света (комикс)
Част от Астрид Линдгрен поредица:
Издания:твърда корица (английски)
Страници: 64

 

Пипи е една от най-популярните литературни героини. За децата тя е любим приятел, извор на вдъхновение и подражание. За родителите им Пипи е радост, смях и носталгия. Вълшебницата Астрид Линдгрен и нейната достойна партньорка - художничката Ингрид Ванг Нюман - ни предоставят забавните истории на Пипи, Томи и Аника със стотици илюстрации в този забавен комикс.

"Пипи - най-силното момиче на света" е комикс, създаден през 50-те години на миналия век.

Излиза като поредица в списание "Клумпе Думпе". Днес най-малките приятели на Пипи може да я срещнат за първи път в тази красиво оформена книжка с оригиналния текст на Линдгрен и с реставрираните илюстрации на Ингрид Ванг Нюман.

Кратка информация за автора:

Астрид Линдгрен (1907-2002) е най-популярната детска писателка в света. Тя е автор на повече от сто книги - романи, сборници с приказки и разкази, много илюстровани книжки. Те са преведени на 76 езика с общ тираж над 80 милиона екземпляра.

Кратка информация за илюстратора:

Ингрид Ванг Нюман (1916 — 1959) — датска художничка-илюстратор, известна най-вече с илюстрациите си към книгите на Астрид Линдгрен за Пипи Дългото чорапче.

Кратка информация за преводача:

Стела Джелепова е преводач от шведски, норвежки и английски. През 2016 г. е отличена с наградата за ярки постижения на Съюза на българските преводачи (за превода си на „Пер Гюнт“ на Хенрик Ибсен) и с голямата награда за превод от скандинавски езици на Фондация „Васа Ганчева“.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.