Коледа в Булербюн

 

Ех, че е весело на Коледа. Всички деца в село Булербюн са заети с приготовленията. Носят овес за птичките и ходят в гората за четири коледни елхи – по една за Северната, Средната и Южната къща. И малка елхичка за дядо. Навсякъде се носи ухание на меденки и други вкусотии и изобщо всичко е толкова красиво и коледно, че чак да те свие коремът. И най-сетне идва Бъдни вечер…

Кратка информация за автора:

Астрид Линдгрен (1907-2002) е най-популярната детска писателка в света. Тя е автор на повече от сто книги - романи, сборници с приказки и разкази, много илюстровани книжки. Те са преведени на 76 езика с общ тираж над 80 милиона екземпляра.

Кратка информация за илюстратора:

Илун Викланд (род. 1930) — шведска художничка от естонски происход, автор на илюстрациите за голям брой книги от Астрид Линдгрен.

Кратка информация за преводача:

Стела Джелепова е преводач от шведски, норвежки и английски. През 2016 г. е отличена с наградата за ярки постижения на Съюза на българските преводачи (за превода си на „Пер Гюнт“ на Хенрик Ибсен) и с голямата награда за превод от скандинавски езици на Фондация „Васа Ганчева“.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.