Нобел, или околосветското пътешествие на един полярен мечок

Корица: Нобел, или околосветското пътешествие на един полярен мечок

Сякаш цялата Вселена заговорничи да попречи на полярния мечок Нобел да спи зимен сън: неговият брат близнак изчезва безследно, сестра му членува тайно в мистериозна Мрежа на животните, а на всичкото отгоре му се налага да издирва бедстващ котарак, изгубен из арктическите ледове. И това е само началото на... едно околосветско пътешествие! С увлекателните си приключения, понякога смешни, друг път страшни, Нобел ни показва колко е важно да вървим по пътя си с доброта и благородство. Бликащият от страниците хумор и неочакваните развръзки ще разсмеят и очароват не само децата, но и възрастните.

Кратка информация за автора:

Вяра Тимчева е родена в Берковица. Завършва литература и комуникации във Франция (докторат в Университета в Бордо). Като студентка печели първа награда за най-добра авторска приказка в национален конкурс. Специализира приказна литература и фентъзи и участва в разработването на енциклопедия, посветена на Толкин. Автор е на три книги на френски език в издателство L'Harmattan, Париж. Първите ѝ две книги на български „Индия и Малкия Тибет“ и „Пътешественици“ се раждат от страстта ѝ по пътешествията – обиколила е над 50 държави на 5 континента и е автор на пътеписи в „Жената Днес“ и „Voyage“. Понастоящем работи като преводач. "Нобел, или околосветското пътешествие на един полярен мечок" е първата ѝ детска книга.

Кратка информация за илюстратора:

Мая Лилова живее и работи в София. Възпитаничка е на Софийската математическа гимназия. Занимава се професионално с илюстрация от около 2014 година, а любителски – откакто може да държи молив. Работи върху издания за възрастни и за деца, случвало ѝ се е и да пише, а през последната година се занимава и с компютърни игри.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.