Ото и Дрипльовците. Гората на изчезналите неща

Корица: Ото и Дрипльовците. Гората на изчезналите неща
Издания:мека корица
Страници: 320

 

Ото се мести с майка си в мразовития град Ходелдорф с надеждата двамата да започнат нов, по-добър живот, но още на първия ден майка му мистериозно изчезва. Докато я търси из града, само за няколко дни Ото загубва всичко най-ценно – палтото си, покрива над главата си, а накрая и свободата си.

Това става причина да се запознае с дрипльовците – бездомните деца на града, които са се организирали в свое общество със строги правила, крадат (но според първото им правило: никога повече от това, което им трябва) и за да не измръзнат, нощем спят залепени до топлите комини на хората. Времето става все по-студено и все по-студено, докато децата не узнават, че причината за това е един изчезнал слънчев дракон…

Детският роман „Ото и Дрипльовците. Гората на изчезналите неща“ на Матилда Удс е едновременно очарователен и плашещ микс от светове – мразовит и безрадостен град, сякаш излязъл изпод перото на Дикенс, и приказно магичен горски свят на смалени великани, вещици и хора, превърнати във вълци.

Щом веднъж я започнете, книгата е трудна за оставяне – успява да ви държи в напрежение страница след страница. Ще ви се стори, че самите вие се разхождате из Гората на изчезналите неща, а отрицателните герои са толкова неприятни, че когато и да се появят на сцената, по гърба ви полазват тръпки.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.