Имуните

Корица: Имуните
Издания:мека корица (английски)
Страници: 24

 

Бактерии, вируси, витамини и имунитет – тези толкова актуални теми са представени по напълно нов начин в „Имуните“!

Прекрасните илюстрации и завладяващата история повеждат децата на чудно пътешествие в света на малките супергерои – имуните, и ги срещат с лошите вирусианци, за да ги научат на най-важното за човешкото здраве.

И да им покажат, че всяко хлапе е Велика сила, защото от неговите решения зависи много. Всъщност зависи всичко.

Знаеш ли, че ти, който си малко или пък повече от метър висок, си ЦЯЛ КОСМОС за някого?

И то не само за твоите мама и татко – за тях наистина си цяла вселена.

Ти си голям като космос за едни малки същества, които живеят в твоето тяло. Наричат се имуни. Макар да са толкова мънички, че 50 от тях могат да играят футбол върху песъчинка, имуните са истински супергерои. И като всички супергерои са на страната на доброто – защитават теб.

Тази книга ще те поведе на чудно пътешествие в света на имуните. Тук ще се запознаеш с малката Здрава и с нейния баща доктор Лимфъл, ще се качиш на високоскоростна совалка с генерал Фагоцитoне и ще се изправиш в битка срещу лошите вирусианци. Ще срещнеш и Васил – детето, което имуните се опитват да защитят.

Готов ли си да разбереш защо? Имуните те очакват.

В „Имуните” авторката Милослава Абаджиева и художничката Стела Стаменкова-Дин умело преплитат приказните приключения с реалните факти. Чрез историята на симпатичните имуни и лошите вирусианци малките читатели добиват първи знания за имунната система и се учат колко важни са добрата хигиена и полезната храна за човешкото здраве.

Кратка информация за автора:

Милослава Абаджиева е криейтив лидер в рекламна агенция, майка на две деца, но преди всичко човек, който не спира да учи и търси. Завършила е курс по творческо писане на разкази на английски език и обича да измисля истории, които преразказват света по разбираем за децата начин.

Кратка информация за илюстратора:

Стела Стаменкова-Дин обича магическия свят на хубавите детски книжки. Работи като арт директор и илюстратор и вярва, че вдъхновението дебне отвсякъде, стига просто да държиш сетивата си отворени и да не забравяш как да се радваш на живота като дете.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.