Нели и Принцеса. Дневникът

Корица: Нели и Принцеса. Дневникът
Част от Нели и Принцеса поредица:
  • Нели и Принцеса. Дневникът
Издания:мека корица (английски)
Страници: 112

Нели К. никак, ама никак не държи да си води дневник. Така и така си знае всичко, което й се случва – та нали самата тя го преживява? Обаче по-голямата й сестра си пише в някакъв си блог в интернет, каквото и да значи това, и Нели решава да не остане назад. Започва да си води дневник, но не какъв да е. А такъв, който може да прочете всеки, който поиска, защото животът й е страшно интересен. Затова и дневникът стои на стълбището до пощенските кутии. Обаче някаква си там, която нарича себе си „Принцеса”, си позволява да пише в НЕЙНИЯ дневник. Ама че наглост! Дали Нели ще разбере кой е това?

Внимание! При четенето на първата книга от поредицата „Нели и Принцеса” рискувате да ви заболи корем от смях и така да харесате Нели, че да поискате да си станете приятелки.

Същото важи и за втората книга!

Кратка информация за автора:

При писането на стълбищния си дневник Нели К. ползва професионалната помощ на Ева Хиртрайс, която като дете също най-много обичала да рисува и да пише. По онова време обаче, за разлика от Нели, тя рядко успявала да отметне по повече от пет страници наведнъж. След като завършила литература и няколко години работила в различни издателства, превърнала писането в своя (обожавана) професия.

Ева Хиртрайс е родена през 1972 г., учи немски език и литература, английски език и педагогика в Нюрнберг. След като завършва образованието си, тя работи като преподавател и автор на детски книги свободна практика. От 2005 г. работи само като автор и преводач. Книгите й са основно за деца от шест до дванадесет години. Живее със семейството си в Нюрнберг.

Кратка информация за илюстратора:

Тереза Строжик още от дете постоянно рисува, чете или гледа телевизия – най-вече анимационни филми. Затова, когато пораснала, се записала да учи „Анимация”. Родена е и живее в Берлин, където днес работи на свободна практика като илюстратор и режисьор на анимационни филми.

Откъс:

Още книги от тази поредица:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.