Шепа случки за доброто

Корица: Шепа случки за доброто
Издания:твърда корица (английски)
Страници: 52

"Шепа случки за доброто" са побрали много обич и на един дъх разказват на децата за най-ценното в живота и учат на добро.

Енио Коласанте ги измисля за своето интернационално семейство и заедно с майката на двете им дечица, Анна, и техни приятели - илюстратори, Мелина-Елина Бондокова и Николай Узунов, създават тази книжка. Това са пет истории за важните чувства, смелостта, благодарността, приятелството, решителността и любовта към ближния.

Кратка информация за автора:

Енио Коласанте е роден на 2.12.1978 г. в Преторо, област Абруцо, Италия, в семейство с четири деца. Завършва инженерни науки в университета на столицата на Абруцо, Л’Акуила. Оттогава работи като мениджър на големи инфраструктурни проекти по цял свят. Един от тях го довежда в България през 2011 г., където среща своята бъдеща съпруга, а през 2015 г. вече са четиричленно семейство.

Често разказва на децата си за своето детство, прекарано в полите на националния парк Майела, най-красивата част от планинската верига на Апенините, място с богат фолклор и местни традиции. През една лятна вечер на българското Черноморие децата го вдъхновяват да започне да съчинява детски разкази и приказки. През март 2018 г. излиза тяхната първа книжка “Шепа случки за доброто” в два двуезични варианта – на български и на италиански език и на български и английски език.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.