Най-хубаво е у дома

Корица: Най-хубаво е у дома
Част от Зайчето Йози поредица:
  • Най-хубаво е у дома
Издания:мека корица (английски)
Страници: 28

Приказките помагат на децата да пораснат, а на възрастните да си припомнят, че в дребните и малки на пръв поглед неща се крие големият свят.

И Юта Лангройтер, авторката на двете нови чаровни книжки с приказки „Най-хубаво е у дома!” и „Защото сме едно семейство!” го знае добре. Не само защото като професионален психолог дълго е работила с деца, но и защото фината й чувствителност и неподправеното й любопитство й помагат с лекота да надзърне зад видимостта на ежедневните случки. И затова приказките й говорят както на малките, така и на големите.

Никой не обича зайчето Йози така, както мама го обича. Но тя непрекъснато го кара да подрежда, да се мие, да прави сутрешна гимнастика. Един ден всичко това му идва до гуша и зайчето решава да напусне дома и да заживее при приятелите си… Звучи ли ви познато? Със сигурност няма родител, който да не е преживявал мрънкането и сърденето на децата, когато трябва да подредят стаята си или да измият ръцете си. Или пък караниците между тях. Също както зайчето Йози се сдърпва със сестричките си и е толкова сърдито, че прави всичко възможно да разваля игрите им… Обичайни ситуации и познати случки, които Юта Лангройтер превръща в топли, нежни и изпълнени с обич приказки за семейството и любовта.

Предназначени за деца над 3-годишна възраст, приказките ще помогнат на малките сладури по-добре да различават и разбират както собствените си чувства, така и чувствата на околните. Ще помогнат и на възрастните да си припомнят детския свят и с повече мъдрост и кротост да се справят с ролята си на родители.

Прекрасните илюстрации на Щефани Дале допълват текста и пред читателите се разгръща картината на заешката къщичка с разхвърляната стая на Йози. Детайлите в рисунките - моливът под леглото, флумастерът под килима, захвърлено нагризано морковче и какво ли още не, създават приказна атмосфера и предизвикват децата отново и отново да се връщат към илюстрацията и да откриват още и още забавни детайли в нея.

Със своите симпатични герои и красиви илюстрации тези книги със сигурност ще станат любими на цялото семейство. Споделете ги с някого, когото обичате!

Кратка информация за автора:

Юта Лангройтер е професионален психолог, който дълго време работи с деца. Но когато на бял свят се появяват двамата й синове, тя открива, че още повече радост й носи писането на книги за най-малките читатели.

Кратка информация за художника: 

Щефани Дале още от дете с часове разглежда картинни книжки и рисува по стените на стаята си. Дипломира се като илюстратор в Университета за приложни изкуства в Хамбург и днес с много въображение създава прекрасни приказни светове, в които малки и големи могат да фантазират до забрава.

Откъс:

https://issuu.com/biserche_valshebno/docs/nai_hubavo_udoma_page-6-7

Още книги от тази поредица:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.