Приключенията на понито Бриз и неговите приятели

Корица: Приключенията на понито Бриз и неговите приятели
Част от Понито Бриз поредица:
  • Приключенията на понито Бриз и неговите приятели
Издания:твърда корица (английски)
Страници: 64

Колко ли са момиченцата и момченцата, които си мечтаят да имат пони? Със сигурност всеки от вас се сеща поне за едно. А ако разгърнете страниците на „Приключенията на понито Бриз и неговите приятели”, ще се запознаете и с Борчи. Тя е синеоко момиченце с кестенява коса, живее в голяма ферма и името й е толкова странно, защото е от Унгария.

Борчи също мечтае да има пони, но баща й не иска и да чуе за това. Борчи обаче не се отказва от мечтата си и всяка вечер, като затвори очи, си представя своето малко пони. Дори му е измислила и име – Бриз. В един летен ден Бриз наистина се появява – с копринена грива и опашка, с най-топлите очи на света, и бързо се сприятелява с всички животни от фермата и с Борчи, разбира се. Откъде се появява красивото пони и какви приключения преживява с приятелите в новия си дом, ще разбере всеки малък любопитко, щом разгърне пъстрите страници на книгата.

Бриз и неговите приятели бързо завладяват сърцата на унгарските деца. Приказките вече са и в България, преведени от известната преводачка Иванка Павлова. Красивите и богати илюстрации, както и елегантното оформление на всяка страница ще поведат децата из забавния и изпълнен с обич свят на Бриз.

Книгата е подходяща както за деца, които още не могат да четат, така и за прохождащи читатели и разбира се, за всички любители на понита, независимо от възрастта им. Едно е сигурно, всяка от приказките обещава много, много забавления и смях.

Кратка информация за автора:

Дора Тот е родена през 1972 г. Завършила е педагогика, унгарска филология и история. Първата й научнопопулярна книга за деца излиза, когато е едва на 22 години. От тогава досега не спира да пише. Напоследък се е посветила на две списания за деца – “Лапичко и чудните понита” и “Лапичко и чудните машини”, и разбира се, на любимата си приказна поредица за понито Бриз. Между другото, то доста пътешества из света и приключенията му радват децата не само в Унгария и България, но и в Румъния, Русия, Украйна и дори далечен Виетнам.

Кратка информация за художниците:

Зигмунд Варга: Бях ученик, когато случайно разбрах, че мога да рисувам, а след това спечелих разни училищни състезания. Животът ме отведе по друг път; учих полиграфия в средното училище, където  сам развих уменията си за рисуване. Работил съм на няколко  места, преди да открия Graph-Art, където рисувам от 17 години.

Петер Дравицки: Роден съм през 1979 г. в Дебрецен и бях само на четири години, когато вече рисувах първите си комикси. През годината на дипломирането ми в гимназията спечелих първо място в художествената изложба на окръга, организирана за ученици от средните училища. Дълги години работих като аниматор и скулптор, получих диплома за учител по рисуване  и визуална комуникация. Започнах работа в Graph-Art преди 14 години, където участвам в създаването на много детски списания и книги.

Кратка информация за преводача:

Иванка Павлова е родена на 01.05.1941 г. в гр. Самоков. Средното си образование е завършила в 26 СУ "Йордан Йовков" - София. Следва българска филология в СУ "Св. Климент Охридски". Работи като учителка по български език и литература, като редакторка и като хонорувана преподавателка по унгарско странознание, теория и практика на превода и езикова култура в Катедрата по унгарска филология в СУ "Св. Климент Охридски". Пише стихове.

Откъс:

Още книги от тази поредица:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.