Мечтателя Странник

Корица: Мечтателя Странник
Издания:мека корица
Страници: 584

Във втората събота на дванадесетолунието в град Плач от небето падна момиче. Кожата му беше синя, кръвта му – червена.
Сънят избира сънуващия, а не обратното…

Ласло Странник, сирак от войната и младши библиотекар, се опасява, че сънят му е направил лош избор. От петгодишен е обсебен от изгубения митичен град Плач. Герой на име Богоубиеца и отряд от легендарни воини тръгват към него. Ласло или трябва да последва този шанс, или завинаги да се откаже от мечтата си.

Какво се е случило в Плач преди двеста години? Какво е погубил Богоубиеца, което е назовано с името на Бог? Отговорите се спотайват в Плач заедно с още мистерии – като богинята със синя кожа, появяваща се в сънищата на Ласло.

Това е новият, спиращ дъха роман на носителката на Националната награда за книга, Лейни Тейлър, авторка на трилогията „Създадена от дим и кост“, бестселър на „Ню Йорк Таймс“. В него сянката на миналото е толкова реална, колкото духовете, обитаващи цитаделата на погубените богове.

Впуснете се в митичния свят на ужаси и чудеса, любов и кошмари.
Добре дошли в Плач.

Кратка информация за автора:

Лейни Тейлър е американска писателка на фентъзи романи. Родена е на 11 декември 1971 г. в Чико, Калифорния, САЩ. Има по-голям брат и по-малка сестра. Отраства в Хавай, Италия, Белгия, Вирджиния, Калифорния. От малка мечтае да бъде писателка.

Тейлър учи английска литература в Калифорнийския университет в Бъркли, а след дипломирането си работи като редактор в Lonely Planet, книжар и дизайнер. През 2001 г. се омъжва за илюстратора Джим Ди Бартолю. Двамата имат дъщеря – Клементин Пай.

Първата ѝ книга е графичният роман The Drowned, издаден през 2004 г. През 2007 г. излиза и първият й фентъзи роман. Приет добре от читатели и критика, той й дава смелостта да продължи да пише.

Лейни Тейлър става известна с романа си „Създадена от дим и кост“ от 2011 г. от едноименната юношеска фентъзи поредица. Романът е определен като една от най-добрите книги за юноши през 2012 г.

За творчеството си писателката казва:

„Целта ми е да пиша истории, в които читателите ще пожелаят да пристъпят и заживеят и които, надявам се, ще им позволят да се загубят из страниците“.

Лейни Тейлър живее със семейството си в Портланд, Орегон.

Откъс:

Други книги от Лейни Тейлър на български език:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.