Шници и г-н Ламантин

Корица: Шници и г-н Ламантин

Добре дошли в приказния свят на мъничката русалка Шници и мъдрия г-н Ламантин. Те ще ви отведат в чудния свят на океаните и моретата, на езерата и реките в света. Заедно с тях ще научите много интересни неща за водните обитатели, но и ще се сблъскате с проблемите, които застрашават подводния свят. Надяваме се това знание да вдъхнови малките читатели и след години, те - вече пораснали и знаещи, да участват активно в грижата за родната ни планета – Земята!

Кратка информация за автора:

Симеон Танчев е д-р по философия. Тази приказка е първото нещо, което публикува. От години работи във фирма за анализи, проектиране и монтаж в сферата на конвенционалната и ядрената енергетика. Практикува различни дейности сред природата - редица спортове, градинарство и грижи по опазването й.

Кратка информация за илюстраторите:

Милена Салиери е завършила Художествената гимназия в гр.Пловдив, а след това Анимационна режисура в НАТФИЗ в класа на Доньо Донев. Художник на сториборд и аниматор в множество български и чужди продукции, игри, мобилни приложения и реклами. Художник на сценографията и анимацията за куклено-театралния спектакъл „Грозното патенце“. Илюстратор на детски книги, сред които:  поредицата „Терри“ на Тереза Пускар (САЩ), „Майло и неговата черупка“ на Кати Пенрод (САЩ), Джайлс Смит „Сутрешна магия“ (Австралия), Рейнал Ле Бланк – детски пътеводител (Канада) и др.

Мартин Коларов е завършил Националната художествена академия специалност „Дизайн на детска среда“. Работил като художник в множество български и чуждестранни анимационни продукции, мобилни приложения и компютърни игри. Дизайнер на редица фирмени лога и сайтове за България, Канада, САЩ, Австралия, Великобритания, Дания и Германия. Художник на сценографията и анимацията за куклено-театралния спектакъл „Грозното патенце“. Съавтор в илюстрациите на книги за деца заедно с Милена Салиери.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.