Летящото килимче на Хасим

Корица: Летящото килимче на Хасим
Част от Оле Лун Киркегор поредица:
Издания:твърда корица (английски)
Страници: 88

Летящото килимче на Хасим“ е приказна повест, разказваща за малко, но будно и любопитно момченце от градчето Пьорт в страната Абракадабрия, което мечтае да пътува по целия свят.

И когато получава от един мъдър старец летящо килимче, попада във вихъра на истински приключения. Даже успява да надхитри и да се измъкне от лапите на лошия и дебел султан.

Кратка информация за автора/илюстратора:

Оле Лун Киркегор (1940-1979 г.) е датски писател, автор на романи за деца и юноши. Признат класик, създател на вселена от универсални и непреходни истории за находчиви и палави хлапета, истории, които подсещат всички нас – заетите и забързани възрастни, че не бива да забравяме как да бъдем деца.

Киркегор е работил като учител в начално училище и затова не е случайно, че играещите деца и особено щуротиите на момчетата са били за него често извор на творческо вдъхновение. Всички негови книги са забавни, фантастично пригодни за четене на глас, но също и лесни за самостоятелно четене, дори и за онези, които все още нямат много опит.

Наричат Оле Лун Киркегор истински продължител на андерсеновите традиции, критиците твърдят, че с него могат да бъдат сравнени единствено големите Туве Янсон  и Астрид Линдгрен. Сам илюстрира книгите си.

Кратка информация за преводача:

Росица Цветанова е завършила специалност „Скандинавистика“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Хоноруван преподавател в СУ „Св. Кл. Охридски“. Превежда художествена литература от фински, датски, шведски и норвежки език.

На нея дължим преводите на български език на Маури Кунас, Оле Лун Киркегор, Бардур Оскаршон, Анне Рагде, Юстайн Гордер и др. Носител е на наградата „Васа Ганчева“ за художествен превод от скандинавски езици.

Откъс:

https://issuu.com/biserche_valshebno/docs/_______________________________

Още книги от този автор:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.