Кучето детектив

 

Запознайте се с Нел, кучето детектив, което ще намери изход от всяко затруднено положение.

Кучето Нел има детективски талант – умее да разплита всякакви загадки. Уменията на Нел са особено ценни за 6-годишния й стопанин Питър, който често губи своите играчки. Своята детективска дейност Нел извършва всеки ден от седмицата без понеделник, когато се отправя с Питър към читателския кът, в който децата с удоволствие четат. Но един ден Нел трябва да покаже специалните си умения, за да открие коварен крадец!

Написана в рими от Джулия Доналдсън и преведена от Мария Донева, книгата ще зарадва малки и големи почитатели на книгите и библиотеките. Свежите илюстрации на Сара Огилви допълват удоволствието от четенето.

Кратка информация за автора: 

Джулия Доналдсън е неимоверно талантливият и награждаван автор на едни от най-любимите книги за деца по света и е носител на британската наградата за детска литература Children’s Laureate 2011 – 2013.

Илюстрованите й книги включват "Грузулак", издадена в тираж от над 5 милиона по целия свят, "Детето на Грузулака", "Патилата на метлата"и други заглавия, познати на българските деца. Джулия също така пише и проза, стихове, пиеси, мюзикъли и песни.

Кратка информация за преводача:

Мария Донева е родена в Стара Загора. Учила е българска филология в Софийския университет и после е живяла още няколко години в столицата. Работила е като книжар, преподавател по български език и литература, в старозагорска телевизия, в литературно списание и какво ли още не.

Мария живее в Стара Загора, драматург е на ДТ "Гео Милев". Води младежки литературен клуб "Без заглавие", а в психодиспансера в града поставя пиеса с пациентите. Автор е на 13 книги със стихотворения, пише текстове за песни, а сред любимите ѝ проекти е "Джазът пее на български". Мария има син, който учи архитектура. Може да я четете в блога ѝ.

One thought on “Кучето детектив

  1. Pingback: Пътешествието на Читателски STEAM клубове - Бисерче вълшебно

Comments are closed.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.