Патилата на метлата

Корица: Патилата на метлата
Издания:твърда корица - първо
Страници: 28

Живееше вещица

мила и кротка.

Тя имаше пухкава

питомна котка

на черни райета,

с очи ококорени.

И шапка,

която стърчеше нагоре.

„Джулия Доналдсън и Аксел Шефлър са сътворили ново съкровище... Направо сме влюбени.“

Индипендънт

Кратка информация за автора: 

Джулия Доналдсън е неимоверно талантливият и награждаван автор на едни от най-любимите книги за деца по света и е носител на британската наградата за детска литература Children’s Laureate 2011 – 2013. Илюстрованите й книги включват "Грузулак", издадена в тираж от над 5 милиона по целия свят, както и "Детето на Грузулака", и двете познати на българските деца. Джулия също така пише и проза, стихове, пиеси, мюзикъли и песни.

Кратка информация за илюстратора:

Аксел Шефлър е награждаваният илюстратор на най-любимите картинни книжки по света. Роден е в Хамбург, но преди 30 години заминава в Англия, за да учи илюстрация, и остава да живее и твори там. Става известен със съвместната си работа с Джулия Доналдсън и особено с илюстрирането на модерната класика "Грузулак", преведена на над 50 езика.

Кратка информация за преводача:

Мария Донева е родена в Стара Загора. Учила е Българска филология в Софийския университет и после е живяла още няколко години в столицата. Работила е като книжар, преподавател по български език и литература, в старозагорска телевизия, в литературно списание и какво ли още не.

Мария живее в Стара Загора, драматург е на ДТ "Гео Милев". Води младежки литературен клуб "Без заглавие", а в психодиспансера в града поставя пиеса с пациентите. Автор е на 13 книги със стихотворения, пише текстове за песни, а сред любимите ѝ проекти е "Джазът пее на български". Мария има син, който учи архитектура. Може да я четете в блога ѝ или да следите как насърчава четенето сред гимназистите като част от кампанията "Писател назаем".

Чуйте книгата тук:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=qucmfMLvZ3U]

Други книги от Джулия Доналдсън на български език:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.