Кой светна Луната?

Корица: Кой светна Луната?
Издания:твърда корица

"Кой светна луната?" е приказка-игра, в която едно малко момиченце на име Любка задава този въпрос на своята баба. Тя от своя страна има голяма стара книга, която се казва "Туй-Онуй" и пази отговорите на всички любопиткови въпроси на своята внучка, а отговорите са под формата на приказки, но не какви да е, а истински! В първото приключение от поредицата "Туй-Онуй" се запознаваме с добрата вещица Звездна, която се опитва да стигне до своята летяща в небето къщичка, но по пътя й се изпречват 3 големи препатствия.
Детето попада в чудно приключение, в което става главен участник, защото трябва да разрешава интересни задачки и загадки, за да стигне до края на приказката заедно с добрата вещица Звездна. По този начин са преплетени различни обучителни игри, между които например:

1. Подреждане на цифрите на часовника
2. Логическа игра съчетана с писане на думи
3. Как би подредил стаята на Любка?
4.Както и много други видове игри
5. Накрая може да пийнем по едно мляко с мед и канела в уютната кухня на Звездна, а междувременно може да открием как да си приготвим истински кекс!

Тази книга не дава енциклопедичен отговор на въпроса "Кой светна луната?". Тя показва, че фантазията няма граници и поддържа будно детското въображение! Към книгата има мобилна версия, която е изключително богата на анимации и интеракция, но не забравяйте, че когато свалите играта, е по-важно детето първо да прочете печатната книга!

Линк за сваляне на играта - http://tatcreative.com/bg/index.html

Кратка информация за автора:

Мая Бочева е художник, аниматор и илюстратор на свободна практика. Тя е сред най-разпознаваемите и обичани детски художници в България. Рисува за комикс списание „Дъга“. Работила е с всички големи детски издателства: ПАН, Софтпрес, Дамян Яков, Жанет 45, Фют и други. Създава анимационни клипове, реклами, игри, интерактивни приложения, учебници и учебни помагала. Мая Бочева е многократен носител на първа награда на международния фестивал „Компютърно пространство“ и създател на първото по мащаба си българско мобилно приложение за деца „Кой светна луната?“.

Още от книгата:

Откъс:

 

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.