Карирания Нинджа 2: Мисия Тайланд

Корица: Карирания Нинджа 2: Мисия Тайланд
Част от Карирания Нинджа поредица:
Издания:мека корица
Страници: 288

 

В „Карирания Нинджа 2: Мисия Тайланд“ безскрупулният бизнесмен Филип Еберфрьо е на път да се измъкне от справедливо наказание. Излизането му от затвора в Тайланд поставя в опасност живота на няколко невинни деца, които са потенциални свидетели срещу него. Затова при тринайсетгодишния Аске се завръща неговият верен приятел Карирания Нинджа – необикновена кукла нинджа (необикновена, защото е жива, но това е известно единствено на Аске). Двамата се впускат в борба за справедливост и възмездие.

Първото нещо, което момчето трябва да направи, е да убеди близките си, че Тайланд е най-добрата дестинация за семейна екскурзия. И майката на Аске, вторият му баща и вечно гладният му и лаком доведен брат отлитат за екзотичната страна. Няма спокойствие за Тайланд, където това щуро семейство се пуска по плажовете, съмнителните квартали и ол инклузив хотелите. Но всичко е подчинено на тайната мисия на Аске и Карирания Нинджа невинните деца да бъдат спасени, а престъпникът – наказан.

С вездесъщото си чувство за хумор авторът, Андерс Метесен (р. 1975), ще те накара да се превиваш от смях, а на моменти и да изтръпваш от напрежение, поглъщайки на един дъх този прекрасен роман.

Но има и едно предупреждение, както за читателите на книгите, така и за зрителите на филмите – те не са за малки деца! Не съдете за книгата по корицата!

Защото не става дума за поредния умилителен, сладък детски роман, а за четиво, което подлудява тийнейджърите, както и техните родители – на места пиперливо като език и хумор, на места зловещо и изправящо те на нокти заради напрежението и смразяващите сцени.

Кратка информация за автора:

Андерс „Патока“ Метесен (р. 1975) е колоритна фигура на датската културна сцена: най-известен като стендъп комик, той има изяви и като актьор, певец/рапър, сценарист и режисьор. Прочут е с телевизионните си изяви и филмите си за деца. Такъв има и по настоящата книга, която е неговият литературен дебют.

Пред 2016 г. героят се появява за пръв път в дебютния роман на Метесен „Карирания Нинджа“ (издаден през 2020 г. и на български). Книгата е обсипана с награди и пренесена на големия екран, като екранизацията е най-гледаният анимационен филм в Дания. Следва втори роман със същия герой и още един филм.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.