Изгубената мелодия на духчето Йойо

Корица: Изгубената мелодия на духчето Йойо
Издания:мека корица (английски)
Страници: 132

"Изгубената мелодия" на Лида Пантелеева води читателя през лабиринта на страховити ситуации, тайнствени места, сини светкавици и чудати същества. Приказни дървета, невиждани и цветя и божествени мелодии ще привличат вниманието ни. Ще се отваря и затваря Портала между паралелните светове, а страхът от силата на Вещицата ще породи тръпки у всяко дете. То ще плаче с призрака Тесфай, ще се ужасява от блатото в Черната гора, но и ще се сражава наравно с него за победата на Доброто над Злото. В края на книгата ще страдаме за апокалиптичното унищожение на Долината на усмивките и ще се надяваме... Защото съществува Спасението - то ще дойде с блестящата Сфера, от която извира "Одата на радостта".

Книгата е удостоена с наградата на Тракийско дружество "Георги Сапунаров" и читалище "Тракия" за дебют в детската литература в рамките "Южна пролет" 2018, гр. Хасково.

Кратка информация за автора:

Лида Пантелеева е родена на 24 декември 1979 г. в град Варна.  Едва четиригодишна решава да свири на пиано. Това, което започва като детска мечта, се превръща  в един дълъг път на изграждане и реализиране като музикант-пианист. Тя завършва първоначалното си образование в Националното училище по изкуствата „Добри Христов“ във Варна и продължава обучението си в Националната музикална академия „Панчо Владигеров“ в София като студентка на именития български пианист проф. Антон Диков.

Концертната ѝ дейност я отвежда в Германия, където продължава да учи и да се усъвършенства като пианист в Музикалния университет на град Хановер, в класа по пиано на Мартин Дйорие. Музиката я събира с бъдещия ѝ съпруг Мартин Пантелеев, млад надарен цигулар, композитор и диригент. Двамата музиканти изнасят множество концерти в Германия и Европа, и поставят началото на фестивал за камерна музика в град Барт, разположен в северна Германия на брега на Балтийско море.

В момента Лида Пантелеева живее в южна Германия в близост до езеро Констанц и преподава пиано в интернационалния колеж Залем (International College Salem), ангажирана е и като пианист във Валдорфшуле Юберлинген.

Автор е на четири детски мюзикъла: „Изгубената мелодия на призрака Йойо“, „ Хензел, Гретел и нюйоркските деца“, „Ези и Фореста“ и „Сънищата на нощта“.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.