Градът на скейтбордовете: Как баба Борди полетя с балон. Част 1 и 2

Корица: Градът на скейтбордовете: Как баба Борди полетя с балон. Част 1 и 2
Част от Градът на скейтбордовете поредица:
Издания:мека корица

Това е една вълнуваща приказка в две части, в която ще се запознаем с баба Борди – най-възрастния жител на Града на скейтбордовете, и заедно с нея и козичката й Бека, ще търсим силата на смелостта, ще посетим чудни места по света, ще разглеждаме истински писма и ще се срещнем отново с приятелството и добрите дела.

Книгите са първа и втора част от историята за баба Борди и шестата и седмата книги в поредицата "Градът на скейтбордовете".

Кратка информация за поредицата:

В поредицата от рисувани книги (в процес на издаване) ще се срещнем с приключенията на малкия Боб, който прекарва ваканциите си при своите баба и дядо в един на пръв поглед най-обикновен град, носещ името Градът на скейтбордовете.

В този мъничък град цари тишина и спокойствие, чува се шумът на Бурната река, ухае на горски билки, ванилови курабийки и вкусни полезни бонбони от сладкарничката на дядо Желе. Там всички обичат природата и чистата храна. Спортуват и пазят традициите. Затова и от стари, прастари времена и малки, и големи се придвижват само със скейтбордове.

Очакват ни весели и поучителни истории за мъдрия и смел дядо Скейто, който замислено подръпва вежда, грижовната баба Скейти, Началника на града Скейтбордин Скейтбординов, баба Борди, която живее високо в планината, събира горски билки и пътешества с балон. Ще се срещнем с речно чудовище и заедно с жителите на града ще започнем да се грижим повече за природата. Ще пеем песничката на успеха със Слончето от цирка, ще узнаем тайната на истинските спортисти и ще се смеем на шоколадова боричканица, в която се превръща Годишното състезание по скейтборд, а веселите и красиво, изрисувани приказки от Града на скейтбордовете ще ни отведат неусетно по пътя на усмивките, хармонията и добрите дела.

Кратка информация за автора: 

Мария Мартин е родом от София и е възпитаник на I. Английска гимназия. По образование е магистър по право, специалност “Международно право и международни отношения”. Младата дама работи като юрист и притежава завиден стаж в областта на корпоративното право. Пет години е работила и като преподавател по английски език на деца и възрастни. Владее английски, френски и испански език.

Детските приказки са нещо, което създават и продължават да създават с нейния син и чрез което Мария се опитва да научи Мартин на неща, в които самата тя вярва. Надява се, че посланията, облечени в истински цветни книжки, ще достигнат и ще се харесат и на други дечица и родители.

Кратка информация за илюстраторите:

Ива Груева е родена на 13.06.1988 г. в гр. Стара Загора. Завършва Гимназия с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“ в родния си град, а после следва висше образование със специалност „Анимация“ и „Графика и илюстрация“ в НБУ, София. Обича да рисува детски илюстрации и комикси. Част е и от екипа на комикс списание „Ко-миксер“.

Анна Цочева завършва Художествената Академия със специалност Реставрация, участва в множество международни работилници за комикси, илюстрации и детски книги. Страстта си към илюстрацията и комикса комбинира и с книговезки умения и изработва книги и албуми. През 2011 г. основава Манга Академия - място, където млади комикс любители могат да се научат да разказват истории с рисунки.

Книгата "Годишното състезание" бе класирана на второ място в категория "Откриватели" в "Бисерче вълшебно" 2016 и на първо място според вота на бъдещите читатели с мнение (под 6 г.).

"Слончето от цирка" бе отличена от организаторите като книга-вдъхновител на бъдещите читатели с мнение (под 6г.) в "Бисерче вълшебно" 2015.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.