Фалшив речник на смешните фрази

Корица: Фалшив речник на смешните фрази
Издания:мека корица (английски)

 

Уважаеми любопитни и прелюбознателни читателю,

в момента държиш първия фалшив речник на всички времена, отпечатан съвсем съзнателно с идеята да даде невярна информация относно произхода на някои забавни фрази в нашия цветист език.

„Кому е нужно това! Защо?“, ще възкликне някой учен отчаяно.

А аз ще отговоря:

„Заради фантазията. В чест на творческия дух и на неограниченото въображение на децата. За да ни е славно и забавно, дори да имаме таралеж в гащите. Защото често гледаме през крив макарон, защото понякога сме развейпрах, а друг път се правим на дръж ми шапката, но винаги сме на всяка манджа мерудия, освен ако не хванем на баба ни хвърчилото. Ох, извинете за тези объркани слова: май взе да ми хлопа дъската.“

Кратка информация за автора:

Иван Раденков е детски писател, откакто е баща (2012 г.). Двамата му сина го карат ежедневно да изживява второ детство, в което заедно правят бели и създават итории. Всяко тяхно приключение е вдъхновение за нови разкази с картинки, а понякога и музика. Защотo Иван е и музикант и в неговите книжки често четем текстове на песни, а в приложени дискове чуваме музика с китари и барабани, която децата харесват. (за справка виж поредиците „Книги за татковци“, „Истории от големия двор“, „Котаракът Франт и загадъчният остров“, „ Вкусът на приключенията“, „Велосипедисти край езерото „Папийон“, „Фалшив речник на смешните фрази“. Иван е носител на Националната награда „Константин Константинов“.

Неподправените, искрени и засмяни истории на Иван Раденков вече се изучават от децата в трети клас.

Кратка информация за илюстратора:

Лили Ламер е родена в София, завършва анимационна режисура в НБУ и психология и терапия в Лондон. Работила е с клиенти с деменция в хоспис, хора с умствени увреждания в природен резерват, хора, загубили близки, а в момента – с жертви на домашно насилие.

В свободното си време илюстрира книжки за деца засягащи трудни теми (смърт, самота, тъга, загуба, насилие). В момента Лили илюстрира шотландски поверия и езически легенди. Тя обожава разходки в природата, танци и пеене както и да се загуби в света на добра книга.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.