Велосипедисти край езерото Папийон

Корица: Велосипедисти край езерото Папийон
Издания:мека корица
Страници: 200

Вълнуващ, стремителен, мокър, шеметен и пълен със смях разказ за приключенското пътуване на две хлапета по въздух (със стар въжен лифт), по вода (с каяци) и по суша (с могъщи танкове на две колела) в компанията на чудати герои и странни съоръжения. В най-опасните мигове ставаме приятели завинаги, а пътят към победата е не по-малко важен от самата победа, особено ако е весел и главозамайващ. Роман, написан за всяко дете, което обича щурите игри на открито, изобретенията и разрешаването на загадки, поръсени с щипка научно вълшебство.

Кратка информация за автора:

Иван Раденков е детски писател, откакто е баща (2012 г.). Двамата му сина го карат ежедневно да изживява второ детство, в което заедно правят бели и създават итории. Всяко тяхно приключение е вдъхновение за нови разкази с картинки, а понякога и музика. Защотo Иван е и музикант и в неговите книжки често четем текстове на песни, а в приложени дискове чуваме музика с китари и барабани, която децата харесват. (за справка виж поредиците „Книги за татковци“, „Истории от големия двор“, „Котаракът Франт и загадъчният остров“, „ Вкусът на приключенията“).

Неподправените, искрени и засмяни истории на Иван Раденков вече се изучават от децата в трети клас.

Kратка информация за илюстратора:

Василена Харизанова е родом от Пловдив, живее и твори в София. Завършила е инженерен дизайн в Техническия университет. Работи като гейм артист, но най-много обича да рисува на хартия с черни тънкописци и туш. Животните са любимата ѝ тема и се опитва да ги включва във всяка илюстрация, когато е възможно. За нея черно-белите рисунки са един чудесен начин за разпускане.

Други книги от автора:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.