Елмър и Чудовището

Корица: Елмър и Чудовището
Част от Елмър поредица:
Издания:мека корица (английски)
Страници: 32

“Елмър и чудовището” е книга за страховете, които спохождат всяко малко дете. Необичайните шумове могат да бъдат плашещи и да рисуват в съзнанието на децата картини, които да им пречат да играят спокойно в ежедневието. С помощта на уплашените животни и любопитния, но предпазлив Елмър, британският писател Дейвид Маккий успява да представи пред малкия слушател два съвсем различни подхода към страха.

"Елмър и чудовището" е пета книжка от световноизвестната поредица за „Елмър“. Тя  учи децата, че когато продължаваме да вървим напред често откриваме, че най-големите ни страхове могат да се превърнат в наши приятели.

Кратка информация за автора:

Дейвид Маккий е английски писател и илюстратор, роден на 2 януари 1935 г. Завършва Plymouth College of Art, рисува карикатури, прави анимационни филми и дори основава филмова компания – King Rollo Films. 

Маккий създава редица герои, станали основа на детски книжки като крал Роло и Мистър Бен. Но най-известното му творение е Елмър – карираният слон, който в продължение на 25 години радва децата по света. Маккий е илюстрирал и друи детски издания, сред които и някои от по-новите книги за мечето Падингтън на Майкъл Бонд.

През 1987 г. печели наградата на Германия за детско-юношеска литература.

Още книги от тази поредица:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.