Дугулите и вълшебното листо

 

Една ранна-ранна сутрин, в една гъста-гъста гора, първите лъчи полазиха огромното дугулско дърво и осветиха листата му. Някои от тях бяха жълти като малки пъпеши, други червени като големи ягоди, а трети зелени като... ами като листа. Но най-странни от всички бяха сините!

Долу под дървото, дугулетата се събираха, за да наблюдават чудото. Подобни на малки мъхести яйчица, цветните им телца блестяха по пътеките като дъното на планински поток. Денят на Великото докосване бе настъпил!

Кратка информация за автора:

Тони Теллалов е роден на 08.10.1970 г. в гр. Шумен. Завършва докторска степен по социална педагогика през 2012. Автор е на осем стихосбирки. Носител е на множество награди включително и националната награда за лирика „Иван Пейчев“. Редактор и съставител на редица поетични книги, литературни сборници и алманаси. "Дугулите и вълшебното листо (в съавторство с Никола Райков) е първата му книга за деца.

Никола Райков е роден на 21 юни 1981 г. в Стара Загора. Завършва информационни технологии в Чикаго. Автор е на първите по-рода си приказки-игри "Голямото приключение на малкото таласъмче", "Още по-голямото приключение на малкото таласъмче", "Добросъците" и "Приказка от два свята", както и на настолните игри "Невидим свят" и "Таласъмски истории", "Телепорти и отвари" и "Сказание". Само за няколко години се превръща в един от най-популярните и обичани детски писатели на България, а книгите му се продават в многохилядни тиражи. Със своите приказки-игри печели над 10 награди и номинации. Двукратен носител на "Бисерче вълшебно".

Кратка информация за илюстратора:

Мая Бочева е сред най-разпознаваемите и обичани детски художници в България. Рисува за комикс списание „Дъга“. Работила е с всички големи детски издателства: ПАН, Софтпрес, Дамян Яков, Жанет 45, Фют и други. Създава анимационни клипове, реклами, игри, интерактивни приложения, учебници и учебни помагала. Мая Бочева е многократен носител на първа награда на международния фестивал „Компютърно пространство“ и създател на първото по мащаба си българско мобилно приложение за деца „Кой светна луната?“.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.