Така започна всичко

Корица: Така започна всичко
Издания:твърда корица
Страници: 40

 

С илюстрации, повлияни от българския фолклор, но и съобразени със съвременната естетика и вкус на днешните деца. И сюжет, който носи важни послания и учи на емоционална интелигентност, социална ангажираност, на приемственост, но преди всичко – на доброта и споделена любов. В тази приказка децата ще открият свят, вдъхновен от българските митове и легенди, ще се срещнат с непознати същества – страшни и зли, мили и добри, загадъчни и променливи. Ще научат за съдбата и как с воля, упоритост и сила на духа, може да бъде направлявана. Една истинска история, изпълнена със символика и житейски уроци. Една история за осиновяване... и не само.

Проектът е консултиран от детски психолог.

Когато царят и царицата на малко царство осъзнават, че не могат да си имат детенце, те тръгват на дълго пътешествие в търсене на щастието си. По пътя си преодоляват много препятствия. Но когато са на предела на силите си, те срещат верен приятел, с когото се изправят пред най-голямото изпитание - преборват се със своите съмнения и страхове, и се оставят да бъдат водени от съдбата!

Кратка информация за автора:

От дете Мариана Кръстева обожава приключенските истории и лети на крилете на въображението сред епични битки, морски и космически пътешествия и незнайни приказни светове! Завладяна от красивите илюстрации в книгите, прави първите си стъпки в рисуването. Мечтае да стане аниматор на Дисни! След време наистина успява да превърне рисуването в любима професия. Своя дебют като автор прави със затрогващата си семейна история, в която разказва за своя път към дъщеричката си -  история за осиновяване. Книгата “Така започна всичко” има специална социална мисия и тема, и е в основата на създаването на издателството със същото име - ТАКА ЗАПОЧНА ВСИЧКО - Умни книжки за умни хлапета!

Незаменим помощник за осъществяването на този проект Мариана намира в лицето на Димитра Мирчева, която прегръща идеята и я облича в най-точните и красиви думи. Димитра израства с голям афинитет към изобразителното изкуство, завършва художествена гимназия и за висшето си образование се насочва към графичния дизайн - завършва специалност "Реклама" в Нов български университет. По същото време преоткрива любовта и таланта си към писането и в последствие намира творческа изява в рекламната индустрия като копирайтър, към момента - Творчески директор в Garlic advertising agency. След няколко детски истории, професионални постижения и хиляди страници с думи, тя среща Мариана и двете поемат на приказно приключение с първата им съвместна авторска детска книга.

Мариана Кръстева и Димитра Мирчева, по сърце и душа, са творчески натури, които винаги търсят положителната история в живота и искрено вярват, че децата са най-добрите учители.

Кратка информация за илюстратора:

През целия си живот Мариана Кръстева е съпътствана от изкуство. Уменията си тя развива още от гимназията за Приложни изкуства “Свети Лука”, а в последствие и в Националната Художествена Академия, където се дипломира като Магистър Графика. Тя не спира да рисува както за собствено удоволствие, така и във всички професионални поприща, в които се впуска. С течение на времето, минавайки през концепт дизайн за филмовата и гейминг индустрия, през анимационни филми като 2D аниматор, като графичен дизайнер в рекламния бранш и дори преподавател в международна школа, Мариана изгражда свой собствен стил, изтъкан от ярки цветове, запомнящи се, живи образи и светлина, който бързо грабва детските сърца и въображение.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.