Зелената планета. Българо-английски двуезичен буквар

Корица: Зелената планета. Българо-английски двуезичен буквар
Издания:мека корица
Страници: 68

 

В "Зелената планета" са събрани някои от най-известните животни на планетата, както и такива за които не сме чували много. Животът им е описан в поетични рими, като авторката Джина Дундова-Панчева е извадила най-любопитните и важни неща за всяко едно от животните.
На всеки разтвор от книгата ще откриете на лявата страница - поредната буква от българската азбука със съответния стих за животно към нея, а на дясната страница - същия стих преведен на английски език с подчертана поредната буква от азбуката.
Основно послание е децата да разберат и да усетят чудото на сътворението на живота, богатството на нашата планета. Книгата има образователен характер не само, заради изучаването на буквите, но и защото всяка буква е първа от името на различно животно за което чрез стих се разказват любопитни факти от живота му.
Накрая на книгата има още интересна информация за животните, както и препоръка към родителите как да използват пълноценно книгата, като допълнително разговарят по нея с децата си. Не на последно място - шрифта, който сме използвали се казва Adys и е предназначен за хора с дислексия, което го прави по-лесно четим и за всички останали.
Към книгата има песен с клип, чиито композитор е Димитър Гетов, познат с песните "Черно и Бяло" на Георги Христов, аранжименти на песни на Тоника СВ и много други. Музикален изпълнител е Даная Петкова с вокален педагог - Димитър Петров, преподавател в Училище за музикално обучение Music Factory by Georgi Yankov.

Кратка информация за автора:

Авторката на стиховете и идеята за книгата - Джина Дундова-Панчева е носител на първа награда на националния конкурс за поп песен "Бургас и морето" заедно с композитора Димитър Гетов за песен по нейни стихове. Тя е член на Съюза на българските писатели (СБП) и на Съюза на писателите лекари. Също така е лекар-педиатър и преподавател по физиология в Медицинския университет в София.

Кратка информация за илюстратора:

Мая Бочева - Уики е с дългогодишен опит в създаването на илюстрации за детски книги. Работила е с някои от най-големите издателства в България и е създател на редица учебни помагала за неправителствени организации и големи компании, свързани с опазването на околната среда.

Носител е на Националната награда "Константин Константинов" 2018 за илюстрация. Създател е и на кратки анимационни филми и клипове. Това свое умение Мая прилага към образователната мултимедийна поредица "Туй-Онуй", за която получава четири международни награди. Едната е от The World Summit Awards - награда за изключителни дигитални иновации, която Мая Бочева—Уики печели с интерактивната си книга "Who lit the Moon?" ("Кой светна Луната?") сред 178 страни от цял свят.

Кратка информация за преводача:

Стиховете за книгата са преведени на английски от Борис Младенов, лекар хематолог, поет и преводач, член на Съюза на писателите лекари.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.