Дракончето Ринти и Орденът на кралете

Корица: Дракончето Ринти и Орденът на кралете
Част от Дракончето Ринти поредица:
Издания:мека корица

 

От векове Орденът на кралете воюва с Драконовия орден, а сега рицарите им се изправят в поредна решаваща схватка.

В приключението се впускат Грег и дракончето Ринти – смелите приятели от остров Майорка, българската царица Ана Мария, синът й Петър, рицар от Перпинян и самият папа. Ще успее ли тази спасителна мисия, в която залог са драконовите яйца, бъдещето на планетата ни, но и приятелството между порасналите вече момчета…

Приятелството между Грег и дракончето Ринти преминава през нов етап. На прага на първите по-мъжки смели решения Грег неочаквано се среща с българските си корени, а приключението им ги отвежда при царици, графити артисти и пирати.

Момче и дракон разплитат древни тайни, преживяват опасни моменти и неочаквани магични обрати. Дали тяхното приятелство ще устои и ще спаси света? Или пък не?

Кратка информация за автора:

Доника Ризова е журналист и ПР експерт, носител на награди, сред които „Златно перо“ и „Златно сърце“. Тя е активен посланик на редица образователни каузи. „Дракончето Ринти“ е дебютната ѝ детска книга, която пише, докато живее със семейството си на остров Майорка. Синът ѝ Грег измисля дракончето и от една рисунка историята се превръща в поредица от приключения.

Кратка информация за илюстратора:

Мира Мирославова е художник, чийто разпознаваем почерк я подрежда сред най-популярните ни съвременни млади творци в областта на изкуството. Завършила е Манчестърската академия в Манчестър, Англия – специалност "Английска литература и дизайн на текстил". Работи с редица международни издателства, има опит като сценограф и преподавател. Илюстрацията е нейна страст, но внимателно подбира проектите, за които работи.

Още книги от поредицата:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.