Аз ще бъда учен

Корица: Аз ще бъда учен
Издания:мека корица

 

„Аз ще бъда учен“ е увлекателна и вдъхновяваща книга, която разкрива част от необятния свят на науката.

Малките читатели ще се отправят на пътешествие из тайните на единайсет изследователски области и ще се запознаят с основните инструменти и методи, използвани в професиите на учените по света. Терминологията и фактите са представени чрез историите на любознателни деца, които, водени от любопитството, тръгват по пътя на откритията и показват как всеки може да стане учен!

Кратка информация за автора:

Теро Миелонен е доктор по атмосферни науки. Той изучава ролята на аерозолите в изменението на климата във Финландския метеорологичен институт. Миелонен е автор на „Аз ще бъда учен“. Книгата дава въведение в няколко научни области и показва как може да правите нещата, които сте харесвали като дете, като станете учен.

Кратка информация за илюстратора:

Мари Ахокойву е финландски илюстратор и художник на комикси. Тя рисува професионално повече от 10 години и основно се занимава с комикси за деца. Мари живее и работи в Копенхаген.

Кратка информация за преводача:

Росица Цветанова завършва скандинавистика в СУ „Св. Климент Охридски“, където през 2015 г. защитава докторска дисертация на тема „Швеция и Финландия: взаимни влияния в областта на литературата след Реформацията (XVI-XXI в.)“ и понастоящем е хоноруван преподавател по дисциплините „Културна история на Скандинавския север“ и „Странознание – Финландия“. От 2008 г. насам превежда художествена литература от шведски, датски, норвежки и фински: проза, поезия, драматургия, през последните години във все по-голяма степен и детска литература.

Сред авторите, които е превеждала на български, са Дорте Норс, Ингер Кристенсен, Оле Лун Киркегор, Сара Стридсберг, Вернер фон Хейденстам, Давид Лагеркранс, Йон Айвиде Линдквист, Шел Вестьо, Софи Оксанен, Хели Лаксонен, Роса Ликсом, Маури Кунас, Катя Кету, Пер Петершон, Мария Пар и др.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.