Пътешествие през гръцката митология

Корица: Пътешествие през гръцката митология
Издания:твърда корица

 

Последвайте Малка сова и нейния дядо в полета им из Древна Гърция по време на мисията им да научат повече за мистериозната богиня Атина.

Те ще се реят в небето с Пегас и ще се гмурнат в дълбините на Подземното царство, докато пътешестват из света на легендарните герои и свирепите чудовища.

В тази красиво илюстрирана съкровищница от приказки експертът по класически науки Марчела Уорд дава свеж поглед над класическите гръцки митове.

Кратка информация за автора:

Марчела Уорд е с класическо образование и прекарва дните си в преследване на митове и легенди от античния свят в библиотеките на университета Оксфорд във Великобритания. Изследователските ѝ интереси са насочени по-малко към това какъв е бил античният свят и много повече към това как античният свят определя какъв би могъл да е модерният свят. „Пътешествие през гръцката митология“ е първата ѝ книга за деца.

Кратка информация за илюстратора:

Сандер Берг е шведски илюстратор. Творбите му се фокусират върху цвета, текста и съвременните дигитални творби. Той обожава визуалния аспект на разказа в своята работа. „Пътешествие през гръцката митология“ е първата му детска книга.

Кратка информация за преводача:

Петя К. Димитрова е филолог и преводач от английски език. Завършила е бакалавър по българска филология и магистратура по творческо писане в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. От 2019-а работи като редактор в издателство, а от следващата година и като преводач на свободна практика. Преводач е на книгите „Без дъх“ от Дженифър Нивън, „Всичко, което мислех, че знам“ от Шанън Такаока, „Познай колко много те обичам“ и „Ще бъдеш ли мой приятел?“ на Сам Макбратни и „Пътешествие през гръцката митология“ от Марчела Уорд.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.