Ала-бала-ница

Корица: Ала-бала-ница
Издания:мека корица

 

Знаете ли каква е връзката между броеницата „ала-бала-ница“ и гръмотевиците и светкавиците?

Чували ли сте за игра на „ръбче“ и на „кутия“?

Деветгодишната Лили ще ви поведе на чудна лятна разходка из улиците на Варна, където момчетата се целят с фунийки и прашки, а момичетата скачат на ластик. Дългите дни на лятната ваканция носят букет от емоции, срещи и раздели, тревога от заплахата, надвиснала над семейството, но и вълнение заради зелените очи на едно момче.

Кратка информация за автора:

Силвия Валентино е родена във Варна и завършва българска и английска филология в Шуменския университет. От 1997 до 2012 г. живее в САЩ, където през 2009 г. завършва магистърска програма по изящни изкуства (MFA) в Сан Диего Стейт Юнивърсити. От 2012 до 2020 г. живее и работи в Дубай. Поради разностранния характер на академичната ѝ подготовка, в преподавателския стаж на Силвия Валентино в университетите в САЩ и Обединените арабски емирства влизат редица дисциплини като английска и американска литература, творческо писане, културна лингвистика, детско-юношеска литература, двуезично обучение, история на изкуството, живопис и графика, медии, дизайн и кураторски практики. От февруари 2020 г. Силвия Валентино живее отново в България.

Писателският стаж на Силвия Валентино започва още през студентските ѝ години в Шуменския университет, където публикува разкази и стихотворения в различни издания. Има публикации в „Литературен вестник“ и „Жената днес“. Стихосбирката ѝ „Застишие“ е издадена в електронен вариант в „Литернет“. Книгата ѝ за деца „Приказка“ е публикувана през 2010 г., а през 2018 г. изданието е избрано като текст за анализ и разработка в читанката за 4-ти клас и в момента се изучава в училищата в държавата.

Силвия Валентино говори и пише на английски и български и превежда от двата езика равностойно.

Кратка информация за илюстратора:

Лада Янкова е визуален артист, работещ основно в сферата на графичните медии и живописта. През 1999 г. завършва колеж за пластични изкуства „Проф. Н. Райнов“, а през 2007 г. се дипломира като магистър по специалност плакат и визуална комуникация в Националната художествена академия. Лада Янкова има участия в различни форуми, изложба на живопис във Виена и галерия Витоша, участие в две трианалета за театрален плакат, участие в „Биенале на илюстрацията 2020“ и др. Тя е носител на наградата в конкурса на UFI за 2016 г. През лятото на 2021 г. прави самостоятелна изложба в галерия „Доза“ – НЕреално.

В момента Лада Янкова е творчески директор на Интер Експо Център в София.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.