Боб. Малката метална кутийка с голяма мечта

Боб. Малката метална кутийка с голяма мечтаЗаглавие: „Боб. Малката метална кутийка с голяма мечта“

Автор: Здрава Каменова

Илюстратор: Ирина Василева

Издателство: „Панорама+ Плюс“; Център за неформално образование и културна дейност Алос

Кратка анотация за книгата: Книжката разказва историята на една обикновена кутийка с боб, която попада в ръцете на едно музикално дете. То по цял ден барабани с моливче по нея и й дава истинско име, нарича я Боб. Боб започва да мечтае да е барабан, но скоро и той и мечтата му отиват на боклука. А в миризливата кофа е пренаселено от чудати персонажи. Боб ще запознае и вас с бъбривата госпожица Лампа, с добродушния стар Буркан, заедно с него ще водите битка със злодеите МакМазен и мис Пица и армията им от пържени картофки, ще срещнете и най-прекрасната дървена лъжица, която успява да запълни металната кутийка с най-топли чувства. Двамата случайно откриват, че заедно могата да правят музика и скоро целият боклук започва да танцува в барабанения им ритъм. Тази книжка ще ви отведе на едно невероятно приключение от рафта на един магазин чак до завода за рециклиране, а от там – кой знае? – може би дори под прожекторите на музикалната сцена.

Книгата запознава децата с темата за рециклирането и разделното събиране на отпадъци по изключително забавен, емоционален и находчив начин. Тя е проект на Център за неформално образование и културна дейност „АЛОС“, финансирана е от Столична Програма Култура, осъществена е от издателство Панорама плюс.

Кратка информация за автора: Здрава Каменова (р. 1979 г., София) учи в 32. СОУ „Св. Климент Охридски“. Завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ със специалност „Актьорство за куклен театър“ в класа на проф. Р. Рачев.

Тя е носител на редица награди за актьорско майсторство, пише сценарии и режисира театрални постановки. Има издаден сборник – „Шест топли пиеси“. Драматург е на пиесите „Помощ, имам две деца“, „Гимнастика за бременни“ “ Олеле!“, работила е и като режисьор на дублажа за редица предавания за малки и големи. Книгата „Боб. Малката метална кутийка с голяма мечта“ е първият ѝ книжен проект.

Кратка информация за илюстратора: Ирина Василева (р. 1980 г.) е 3D артист и визуализатор, дизайнер на костюми, стилист и художник по декори. Тя е била и преподавател по рисуване, сценограф и дизайнер на кукли за редица театрални постановки.

Още от книгата:

vote 2016 button-01

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.