Ангелите пазители

Ангелите пазителиЗаглавие: „Ангелите пазители“

Автор: Ясен Григоров

Илюстратор: Ясен Григоров

Издателство: „Точица“

Кратка анотация за книгата: Те са внимателни и деликатни, но винаги оставят следи.
Също като ангелите пазители, малкото думи в тази книга избягват излишните ефекти и прекомерната захаросаност. Също като тях не се интересуват от границите. И също като тях създават лекото, но доловимо усещане за надежда, за увереност.

„Ангелите пазители“ е публикувана за пръв път от женевското издателство La Joie de lire през 2001 г. През 2012 г. тя става част от препоръчителната програма на училищата в Мексико и Колумбия. А през 2015 г. се появява за пръв път и на български език.

Кратка информация за автора/илюстратора: Ясен Григоров е завършил илюстрация в Художествената академия, както и визуални комуникации в Женева. Специализирал е режисура в НАТФИЗ. Работил е в Швейцария 5 ½ години като илюстратор и технически директор в издателство La Joie de Lire („Радостта да четеш“) – най-голямото детско издателство във френскоговорящата част на Швейцария. Арт директор в рекламна агенция McCann-Erickson, режисьор е на филмите „Дървеното езеро“ и „Малък-голям“. Ясен е печелил най-голямата награда за илюстрации в света – Bologna Ragazzi Award.

Още от книгата:

vote 2016 button-01

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.