„Бисерни“ книги станаха част от летен детски клуб на добричката библиотека

Част от наградените книги в петото издание на Националната награда за най-добра детска книга „Бисерче вълшебно“ 2017 бяха представени на 01.08.2017 г. на участниците в летния детски клуб „Играй и учи” в добричката библиотека „Дора Габе“, научаваме от сайта на библиотеката.

Малчуганите, с помощта на библиотечните специалисти от сектор „Работа с деца”, с интерес са чели откъси от „Моите красиви рога” на Радостина Николова и „Пиано от картон” на Анелия Дучева – книгите, които си поделят първо и второ място в категорията „Мечтатели”, както и част от безспорния победител в категорията „Иноватори” – книгата-игра „Добросъците” на Никола Райков.

След това децата са поговорили за приятелството, трудността да си различен, мечтите, които се сбъдват. Радостно е, че след заниманието всички екземпляри от представените от библиотечните специалисти книги са отишли в ръцете на нетърпеливите читатели.

Летният детски клуб „Играй и учи“ е насочен към деца от 6 до 14 години и ще се провежда всеки вторник, сряда и четвъртък от 10 до 12 часа до 24 август в интерактивната зала на библиотеката. Целта му е децата на Добрич и малките гости на града да прекарат забавна и пълниценна лятна ваканция.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.