Автобиографична книга на Меркуцио Полински

Автобиографична книга на Меркуцио Полински

Книгата е събрала 32 гласа в категория „Мечтатели“.

Заглавие: „Автобиографична книга на Меркуцио Полински“

Автор: Генадия Кортова

Илюстратор: Йоана Кортова

Издателство: „Делакорт“

Кратка анотация за книгата: Мосю Полински е световно известен със своите исторически романи и пиеси, а стихосбирката „Пролетни течения“ спечели приз за модерна поезия в Страндич – световната столица на изкуството. Самият той се отличава със своята самобитност и неведнъж е бил определян от критиците като един от най-великите поети на своето време.

Преди да придобие световна популярност, Меркуцио, като всяко малко мишле, бе обикновен мечтател, влюбен в живота. Настоящата книга е неговата история, разказваща за ранното му детство. Тя е посветена на хората, които са го вдъхновили да пише; тя е личната му изповед до нас, читателите, за това как е намерил в себе си великото желание да помага на хората чрез изкуството.

Кратка информация за автора: Генадия Кортова е млад автор от Русе, родена през 1985 година. Тя е автор на две приказки за деца. Завършила Арт Колеж по екранни изкуства, гр. София. Следва в НАТФИЗ, със специалност филмов и телевизионен монтаж.

След 2010-та работи като стюардеса за Дубайските авиолинии. Завръща се в България, за да се дипломира, но вместо това бива погълната от приказни истории за кралства, духове, дракони и приключения. Влюбва се в изкуството на писането и заедно със сестра, която е художник, създават две детски книги. Първата излиза през 2013-та в Америка (World`s Smallest Dragon – „Най-малкото драконче на света”), а втората – „Автобиографична книга на Меркуцио Полински“ – е издадена в България в края на 2014-та, и се очаква тази година също да бъде осъществена на американския пазар.

Кратка информация за илюстратора: Йоана Кортова е български художник и илюстратор от гр. Русе.  Завършила е Национално Училище по Изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“. Образованието си продължава в Русенски университет „Ангел Кънчев“, със специалност „инженерен дизайн“. В момента работи като илюстратор в Проксима-3 ООД.

Има множество рекламни и творчески проекти зад гърба си. Тя е и автор на илюстрациите и дизайна на детската приказка „World’s Smallest Dragon”, издадена през 2013г. в Америка.

Още от книгата:

Други книги от този автор/поредица: 

World`s Smallest Dragon

vote-01

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.