Автобиографична книга на Меркуцио Полински

Автобиографична книга на Меркуцио Полински

Книгата е събрала 32 гласа в категория “Мечтатели”.

Заглавие: “Автобиографична книга на Меркуцио Полински”

Автор: Генадия Кортова

Илюстратор: Йоана Кортова

Издателство: “Делакорт”

Кратка анотация за книгата: Мосю Полински е световно известен със своите исторически романи и пиеси, а стихосбирката “Пролетни течения” спечели приз за модерна поезия в Страндич – световната столица на изкуството. Самият той се отличава със своята самобитност и неведнъж е бил определян от критиците като един от най-великите поети на своето време.

Преди да придобие световна популярност, Меркуцио, като всяко малко мишле, бе обикновен мечтател, влюбен в живота. Настоящата книга е неговата история, разказваща за ранното му детство. Тя е посветена на хората, които са го вдъхновили да пише; тя е личната му изповед до нас, читателите, за това как е намерил в себе си великото желание да помага на хората чрез изкуството.

Кратка информация за автора: Генадия Кортова е млад автор от Русе, родена през 1985 година. Тя е автор на две приказки за деца. Завършила Арт Колеж по екранни изкуства, гр. София. Следва в НАТФИЗ, със специалност филмов и телевизионен монтаж.

След 2010-та работи като стюардеса за Дубайските авиолинии. Завръща се в България, за да се дипломира, но вместо това бива погълната от приказни истории за кралства, духове, дракони и приключения. Влюбва се в изкуството на писането и заедно със сестра, която е художник, създават две детски книги. Първата излиза през 2013-та в Америка (World`s Smallest Dragon – „Най-малкото драконче на света”), а втората – „Автобиографична книга на Меркуцио Полински“ – е издадена в България в края на 2014-та, и се очаква тази година също да бъде осъществена на американския пазар.

Кратка информация за илюстратора: Йоана Кортова е български художник и илюстратор от гр. Русе.  Завършила е Национално Училище по Изкуствата “Проф. Веселин Стоянов”. Образованието си продължава в Русенски университет “Ангел Кънчев”, със специалност „инженерен дизайн“. В момента работи като илюстратор в Проксима-3 ООД.

Има множество рекламни и творчески проекти зад гърба си. Тя е и автор на илюстрациите и дизайна на детската приказка „World’s Smallest Dragon”, издадена през 2013г. в Америка.

Още от книгата:

Други книги от този автор/поредица: 

World`s Smallest Dragon

vote-01

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.