Активните бисерчета от софийското 131-во СУ обединяват сили с училищната библиотека

За трета поредна година учениците от 131 СУ „К.А.Тимирязев“ – гр. София се включват активно като жури на наградата „Бисерче вълшебно“. Тази година журито е най-многобройното – 134 бисерчета до момента, а предстои да се включат и децата от подготвителните групи.

Училищният библиотекар Даниела Цветкова разказва как протича гласуването за любима книга:

„Екипът от активни посланици „Читатели“ запозна всеки клас (от І до VІІ клас) с възможността да бъдат жури на книги, като ги поканиха в библиотеката да разгледат заглавията. Заедно с класните си ръководители, в „Час на класа“, учениците от І до VІІ клас посетиха библиотеката, за да се запознаят с книгите, чието жури ще бъдат. През сайта на Награда „Бисерче вълшебно“ те разгледаха номинираните заглавия от своята категория и направиха своя избор от 2-3 заглавия, които да прочетат и да номинират избраното.

Тъй като повечето от книгите ги няма в училищната библиотека, те решиха да закупят някои и да си ги разменят, а тези от тях, които имат вече някоя от книгите, също да ги дадат на съучениците си, за да ги прочетат и те.

Освен това, децата, които са прочели дадена книга я представят пред класа като разказват интересна случка от нея, представят героите или прочитат откъс. Така всички ученици се запознават със съдържанието на книгата и могат да направят своя избор за коя да гласуват. Интересът е голям и вече се открояват 2-3 любими заглавия.“

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.