Русенски библиотекар представя Бисерче вълшебно 2018 в ОУ „Отец Паисий„

От досегашните издания на Награда „Бисерче вълшебно“ се очерта ясна тенденция населените места, в които има активна библиотека, да излъчват голям процент гласували деца. Един такъв пример е Русе и работата на Детски отдел на РБ „Любен Каравелов”, чиито библиотекари не пестят усилия да посещават училищата и детските градини в града и да представят „Бисерче вълшебно“.

На 27 март библиотекарят в Детски отдел Севдалина Тодорова присъства в учебните часове на ученици от втори и трети клас на ОУ „Отец Паисий„ – гр. Русе, за да представи книжки, номинирани за наградата. Децата си припомниха как са разпределени книгите с художествени текстове в четирите възрастови категории, какво представлява категорията „Нещотърсачи”, как могат да се включат в колективен вот и  какъв е периодът за гласуване.

Г- жа Тодорова представи пред второкласници и третокласници пет от номинираните книжки в категория „Изследователи” – „Дракончето в мен” на Михаил Калдъръмов, „Момчето, което отвлече дядо си” на Андреас Щайнхьофел, „Лъки-Алеко” от Нуша Роянова, „Момчето, което обичаше Луната” от Рино Алаймо и „Приказки за цялото семейство” от Диана Петрова.

След като изслушаха с интерес историите в тях, учениците единодушно гласуваха за „Приказки за цялото семейство”. Много смях,  забавление, интерес и  любопитство предизвика научният текст от номинираната книжка в „Нещотърсачи” – „Тялото говори” на Цвета Белчева. Срещата приключи с готовност за гласуване, желание в децата за заемане на книжките за вкъщи и много  ентусиазъм за четене.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.