Ужасния Хенри

Ужасния ХенриЗаглавие: „Ужасния Хенри“

Автор: Франческа Саймън

Илюстратор: Тони Рос

Преводач: Юлия Пискулийска

Издателство: „ПАН“

Кратка анотация за книгата: Той мрази училището, състезанията и представленията. Общува само с малки гадняри като него. Подъл и вероломен, той е готов да продаде на търг идеалния си брат. Родителите му са винаги нащрек заради него и затова си търси нови. Пакостите му нямат край и около него е много забавно. Запознайте се с Ужасния Хенри – детето-чудо, което върши всичко, което не трябва и Идеалния Питър – детето-мечта и негов по-малък брат. Кой е по-симпатичен, нека всеки сам да прецени. „Ужасния Хенри” е любима поредица на децата по света – до днес са продадени над 20 милиона книги, а новите му подвизи се чакат с нетърпение. Защото Хенри наистина е неподражаем!

Кратка информация за автора: Франческа Саймън (1955) е родена в Сейнт Луис, израства в Калифорния, а днес живее и твори в Лондон. Учи средновековна история и литература в университетите Йейл и Оксфорд. По-късно работи като журналист за „Сънди таймс”, „Гардиън”, „Дейли телеграф” и др. Когато ражда сина си Джошуа през 1989 г., тя посвещава времето си изцяло на писането на детски книги, за да се превърне в един от най-продаваните автори. Написала е над 50 книги, сред които е изключително популярната поредица „Ужасния Хенри”, от която вече са продадени над 20 милиона копия. Поредицата се издава в 27 страни по света. Франческа Саймън печели наградата за Книга на годината през 2008 г. и Британската литературна награда за „Ужасния Хенри и противния снежен човек”.

Кратка информация за преводача: Юлия Пискулийска е родена в София през 1995 г. Завършила е Американския Колеж. В момента учи в Нюйоркския университет в Абу Даби, специалност „Кино и Медии“ с подспециалности „Арабски език“ и „Творческо писане“. „Ужасния Хенри”, „Ужасния Хенри забогатява бързо” и „Ужасния Хенри отмъщава” са първата й изява като преводач.

Още от книгата:

 

Други книги от този автор/поредица:

Ужасния Хенри забогатява бързо Ужасния Хенри отмъщава

vote 2016 button-01

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.