Супер!

Супер!

Книгата е събрала 34 гласа в категория „Майстори“.

Заглавие: „Супер!“

Автор: Майкъл Морпурго

Илюстратор: Майкъл Форман

Преводач: Екатерина Митренцева

Издателство: „ФЮТ“

Кратка анотация за книгата: Десетгодишният Роби е блъснат от кола, докато се опитва да спаси своето кученце Лъки. Роби изпада в кома. Той чува, но не може да се движи и не може да говори. Не може да каже на семейството си колко много ги обича и колко отчаяно се опитва да се събуди от комата. При Роби идват много хора, които се мъчат да му помогнат. Идва дори прочутият Дзола от отбора на “Челси”. Дали със своята обич и вяра близките и приятелите на Роби ще успеят да го върнат от прага на смъртта?

Кратка информация за автора: Майкъл Морпурго е роден през 1943 година в Англия. Написал е над 100 книги за деца. Пет от тях са екранизирани. Последният филм, направен по негова книга, е „Боен кон” с режисьор Стивън Спилбърг. Майкъл Морпурго е единственият британски писател, който три пъти е носител на наградата „Ред хаус”*, която се определя чрез гласуване от самите деца. Освен това той е носител и на множество британски и международни награди за детска литература.

Освен детски книги, Майкъл Морпурго пише пиеси и либрета за опери. През 1976 година, заедно със съпругата си създава първата ферма за деца от градовете, където те могат да идват за няколко седмици, да се грижат за животните и да живеят като на село, близо до природата. Повече от 90 хиляди деца са посетили трите ферми от основаването им досега. През 1999 г. за тази си дейност той е удостоен с награда за принос за грижата за децата.

Наградата „Ред хаус” е учредена през 1980 г. Номинациите за книгите и авторите се правят от деца и всяко дете има възможността да участва в гласуването за избор на победител. Книгата с най-много гласове става носител на наградата „Ред Хаус”. Това е най-авторитетната награда за детска литература във Великобритания и е барометър за това, какво харесват да четат децата.

Още от книгата:

 

Други книги от този автор/поредица: 
Каспар, котешкият принц Сянка Слон в градината Пеперуденият лъв Черният призрак Боен кон

vote-01

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.